Jordi Sànchez advoca per acordar un referèndum amb l'Estat i rebutja la DUI

Demana al president del Govern central que "assumeixi riscos" perquè si no "el diàleg no avançarà"

zentauroepp42431659 jordi sanchez180307131702

zentauroepp42431659 jordi sanchez180307131702 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, ha advocat per un pacte amb l’Estat per acordar un referèndum, i ha ressaltat que "no hi ha alternativa al diàleg".

En una entrevista per escrit aquest dilluns concedida a Catalunya Ràdio quan es compleixen vuit mesos del seu empresonament, ha rebutjat una declaració unilateral d’independència: "Ni tan sols la DUI no pot ser concebuda com a alternativa al diàleg, però, en qualsevol cas, la DUI requereix unes condicions que avui no tenim".

Ha considerat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha començat amb bon peu, però li ha assenyalat que "si no assumeix riscos, el diàleg no avançarà" perquè la història no s’escriu des de la comoditat, ha dit. "El diàleg serà llarg i incomodarà totes les parts. Sánchez té l’oportunitat d’erigir-se en un president amb lideratge per superar aquesta crisi política", ha apuntat.

A Sánchez també li ha demanat que recordi al ministre d’Exteriors, Josep Borrell, el qual defineix com un home d’excessos verbals, que "és un ministre i no un dirigent de Societat Civil Catalana".

El també diputat de JxCat ha demanat al Govern català que fugi "del xantatge que representa tenir presos i exiliats", ja que, malgrat que la solidaritat és imprescindible, l’agenda política no hi pot quedar supeditada, i ha opinat que els 47 punts presentats per l’expresident català Carles Puigdemont el 2016 continuen sent un full de ruta imprescindible.

"Tacticisme"

El també diputat de JxCat al Parlament ha reclamat unitat a l’independentisme, i ha assegurat que el preocupa "l’excés de tacticisme i que els interessos de partit impossibilitin acords més generals", i davant d’això ha lamentat que l’independentisme no interioritzi que, com més unit, més fort és.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha dit que a les eleccions europees del 2019 s’hauria de presentar "una llista conjunta de tot el republicanisme", i ha demanat buscar una fórmula pròpia en cada municipi de cara a les municipals.

Ha reclamat també mantenir la mobilització ciutadana al carrer, i ha considerat que els CDR han sumat persones que no estaven actives abans de l’1 d’octubre, especialment menors de 40 anys.

Òmnium demana unitat a l’independentisme

<span style="font-size: 1.6rem;">El vicepresident d’Òmnium Cultural, <strong>Marcel Mauri</strong>, ha assenyalat aquest dilluns que els diferents partits i entitats independentistes tenen actualment fulls de ruta diferents entre si: "És evident que no hi ha una estratègia unitària de l’independentisme". </span><span style="font-size: 1.6rem;">"És bo que ens ho diguem perquè en la mesura que admetem que no hi ha una estratègia unitària és més fàcil que la puguem construir", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. H</span><span style="font-size: 1.6rem;">a detallat que la unitat es construeix "amb molta generositat i acceptant que la sobirania, el catalanisme i l’independentisme tenen molts matisos i que hi ha un camí llarg per avançar".</span>