El PDECat va pactar amb Puigdemont utilitzar la marca JxCat a les municipals

El partit surt al pas del malestar expressats per diputats de la formació

puigdemont

puigdemont

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El PDECat ha sortit al pas aquest dilluns de les crítiques que ha suscitat entre diputats de Junts per Catalunya la seva decisió d’utilitzar la marca JxCat a les eleccions municipals de l’any que ve. La portaveu del PDECat, Maria Senserrich, ha assegurat que aquesta iniciativa té l’aval de Carles Puigdemont.

Segons la seva versió, dos dirigents del PDECat, Ferran Bel i David Bonvehí, van anar dimarts passat a Berlín a veure l’expresident de la Generalitat. I allà "van consensuar" amb ell l’ús d’aquesta marca, creada per presentar-se a les últimes eleccions al Parlament, per a les municipals del maig.

L’anunci, que el PDECat va oficialitzar el cap de setmana passat en la seva convenció municipalista celebrada a Castelldefels, ha provocat malestar en pesos pesants del grup de JxCat al Parlament. Veus d’independents propers a Puigdemont, com la diputada Aurora Madaula o el vicepresident de la Mesa Josep Costa, han carregat contra els postconvegentes pel que entenen com un intent d’apropiació d’un projecte. 

"No en nom meu. Soc diputada de JxCat i no em representa ni la vostra manera de fer ni el vostre projecte. JxCat va néixer com un projecte transversal de país i no de partit. El nom no fa la cosa i ho sabeu", ha escrit Madaula a Twitter.

Notícies relacionades

Costa va insistir en la mateixa idea. "No és el mateix ser JxCat que dir-se JxCat. Aquí ho deixo", ha afirmat el vicepresident del Parlament.

Aquests moviments arriben mentre l’entorn de Puigdemont dona forma a un nou moviment amb vocació de convertir-se en partit polític. La portaveu del PDECat ha insistit després de la reunió de la direcció del partit que ells estan "disposats a parlar amb tothom, sempre que sigui per sumar i construir", i ha preferit no respondre les crítiques que els han traslladat diputats de Junts per Catalunya.