AVÍS AL GOVERN

Demòcrates dona "100 dies de rigor" a Torra per "complir el mandat" de l'1-O

La formació avisa que si el Govern no continua amb el mandat del referèndum passaran a l'oposició

jregue41526020 primer pla del portaveu nacional de dem crates de catalunya 180618123015

jregue41526020 primer pla del portaveu nacional de dem crates de catalunya 180618123015 / Julia Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha advertit el nou Govern de Quim Torra que "si no compleix el mandat de l’1-O" passaran al’oposició  i faran perillar la majoria independentista amb la retirada del recolzament dels seus dos diputats integrats a ERC. "Li donem els 100 dies de rigor per establir-se, reorganitzar-se i veure quin és el seu full de ruta sobre el mandat de l’1-O". Els republicans ja li han assegurat que estan "compromesos amb l’1-O, amb les polítiques republicanes i a fer república,"

Castellà ha carregat contra la decisió de destituir dos càrrecs polítics de la seva formació (el secretari d’Habitatge, Carles Sala, i el director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell) i l’ha titllat de "sectarisme polític" i de "contradicció" amb l’afany de la "restitució". "Ens han ofert compensacions però ens situarem a l’acció parlamentària fins que no s’aclareixi exactament quin és el full de ruta del nou Govern", ha sentenciat en roda de premsa.

"Recolzàvem la investidura de Torra condicionada que el Govern desenvolupés l’estratègia de l’1-O. El mandat el tenim i esperem que sigui així. Però si arribés el moment en què s’hi renunciés, retiraríem el nostre recolzament", ha reblat.

Demòcrates també ha criticat que hagin passat molts mesos sense reunions entre independentistes per abordar una estratègia conjunta. "No es pot parlar de front comú si no fem la reconstrucció del full de ruta. Constatem amb preocupació que ara no existeix cap estratègia conjunta de forces i entitats sobiranistes", ha etzibat.

Amb Graupera

Notícies relacionades

D’altra banda, han anunciat que s’afegeixen a les primàries proposades pel filòsof Jordi Graupera per designar un candidat unitari de l’independentisme a Barcelona de cara a les eleccions municipals del 2019.

"Ara no és el moment del partidisme, no és el moment d’exercir el poder pel poder. Després de l’1 d’octubre no podem tractar aquestes municipals amb normalitat", ha afirmat en roda de premsa Castellà, que ha demanat a ERC, PDECat, JxCat i la CUP que també s’afegeixin a la iniciativa.