nou govern

"Consell de les ministres i els ministres": així ha estat la picada d'ullet feminista del Govern de Sánchez

zentauroepp43644262 correcci n pool graf4906 madrid espa a 07 06 2018 l180607102340 / J J Guillen

zentauroepp43644262 correcci n pool    graf4906  madrid  espa a   07 06 2018   l180607102340
v5ev5934rg8zdbotdbjuo31100

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa ha multiplicat el nombre de dones a l’Executiu. Arrossegat pel 8-M, el Govern té un marcat caràcter feminista: 11 dones i 6 homes als ministeris. En la promesa del càrrec davant del Rei Felip VI a la Sarsuela, la fórmula més utilitzada ha estat la de "Consell de les ministres i els ministres", que emfatitza aquesta tendència i suposa una clara picada d’ullet a les polítiques d’igualtat.

► Última hora sobre Pedro Sánchez i els seus ministres

Última hora sobre Pedro Sánchez i els seus ministres

La frase l’ha estrenat la vicepresidenta i titular d’Igualtat, Carmen Calvo, que ha estat la segona a prometre el càrrec rere la titular de Justícia, Dolores Delgado. La majoria dels seus companys ha repetit aquest mètode. L’exemplar de la Constitució estava obert per l’article 100, en el qual s’estableix que "els altres membres del Govern seran nomenats i separats pel Rei, a proposta del seu President".

L’ordre

Després, i seguint l’ordre en què s’han publicat els seus nomenaments al Butlletí Oficial de l’Estat, ha promès el càrrec el ministre d’Afers Exteriors, de la Unió Europea i de Cooperació, Josep Borrell; la ministra de Defensa, Margarita Robles; Hisenda, María Jesús Montero; Interior, Fernando Grande-Marlaska; Foment: José Luis Ábalos; Educació i de Formació Professional: Isabel Celáa.

Notícies relacionades

Després s’ha apropat a la taula la nova ministra de Treball, Magdalena Valerio; seguida per la d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas i a continuació la vicepresidenta i ministra de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat: Carmen Calvo.

La següent ha estat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet; la titular per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; el ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta; la ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño; la de Sanitat, Consum i Benestar social: Carmen Montón i, finalment, el ministre de Ciència, Innovació i Universitats: Pedro Duque.