els torturats per 'Billy el Niño'

Així es burla Albert Rivera de Pablo Iglesias per plorar pels torturats del franquisme

El líder de Podem demana al de Ciutadans que es disculpi per "ridiculitzar" les seves llàgrimes

Cs afirma que va fer el gest de plorar quan li va dir ¿feixista¿

cmontanyes43563500 rivera180531192516

cmontanyes43563500 rivera180531192516

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat aquest divendres al president de Ciutadans, Albert Rivera, que li demani disculpes per "ridiculitzar" que vessés unes llàgrimes al recordar els torturats pel policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com 'Billy el Niño'.

► Moció de censura a Rajoy | Debat i votació en directe

Moció de censura a Rajoy | Debat i votació

“Jo entenc que en el debat parlamentari sempre hi ha tensió, però crec que honraria Albert Rivera disculpar-se per aquest gest tan irrespectuós, no per a mi, sinó per a les víctimes del franquisme”, ha declarat als passadissos de la Cambra Baixa quan li han preguntat pel que va ocórrer durant la sessió plenària de dimecres passat, quan una càmera va gravar com el líder de Cs es posava les mans als ulls, durant el torn de paraula d’Iglesias, per simular que estava plorant.

Segons l’opinió del líder de la formació morada, "és molt greu ridiculitzar que algú s’emocioni", i que ho faci concretament al citar el relat de "les víctimes d’un torturador que hauria de ser jutjat i hauria de perdre la medalla que li fa cobrar un extra a la seva pensió".

Notícies relacionades

Ciutadans afirma que Rivera no es va burlar d’Iglesias sinó que va fer el gest de plorar quan el líder de Podem li va dir “feixista”. Amb aquest gest, Rivera volia transmetre que les paraules d’Iglesias no l’afectaven i “no el feien plorar”, han explicat les mateixes fonts.

La petició que Iglesias va fer al ple al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, és que el Govern central retirés la medalla al mèrit policial de 1977 que suposa un increment del 15% en concepte de pensió vitalícia per a 'Billy el Niño'.