Rajoy s'acomiada: ¿Deixo una Espanya millor de la que vaig trobar¿

Diu que acceptarà com a ¿demòcrata¿ el resultat de la votació i felicita Sánchez pel seu nou càrrec

Agraeix al seu partit el recolzament de tots aquests anys i demana disculpes a que hagi pogut ofendre

zentauroepp43570663 madrid 01 06 18 pleno en el congreso de los diputados mo180601103037 / JOSE LUIS ROCA

zentauroepp43570663 madrid   01 06 18  pleno en el congreso de los diputados  mo180601103037
wbyiv2u84hcjq16ssdhga21100

/

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Mariano Rajoy ha arribat al Congrés dels Diputats una hora i 22 minuts després que hagués començat la sessió parlamentària aquest matí i just quan s’acabava el debat de la moció i Pedro Sánchez pronunciava les seves últimes paraules. Acollint-se al reglament, que li permet prendre la paraula en qualsevol moment, Rajoy ha demanat la paraula per acomiadar-se. “Ha sigut un honor ser president del Govern, no hi ha cap honor millor, i deixar una Espanya millor de la que vaig trobar”, ha afirmat.

Notícies relacionades

L’encara cap de l’Executiu s’ha perdut la meitat del debat d’una moció que el traurà de la Moncloa. El polític gallec va sortir ahir del Congrés poc abans de les dues del migdia i no ha tornat fins aquest matí, just per acomiadar-se i participar en la votació que, tret de sorpreses d’última hora, acabarà amb Sánchez com a futur president del Govern.

“Jo vull ser el primer a felicitar-lo”, ha dit. “Acceptaré com a demòcrata el resultat de la votació, però no puc compartir el que s’ha fet”, ha dit. En aquell moment ha dit que s’alegra de deixar un país en una situació econòmica millor de la que es va trobar i ha desitjat a Sánchez que “tant de bo” ell pugui dir “el mateix al seu dia”. “El mandat fonamental és millorar la vida de les persones, si he ofès o perjudicat algú, li demano disculpes. Gràcies a tothom i en especial al meu partit, sense el qual res no hauria sigut possible”, ha continuat. “Sort a tots pel bé d’Espanya”, ha declarat abans de baixar de la tribuna entre aplaudiments.