Anar al contingut

Rajoy s'acomiada: ¿Deixo una Espanya millor de la que vaig trobar¿

Diu que acceptarà com a ¿demòcrata¿ el resultat de la votació i felicita Sánchez pel seu nou càrrec

Agraeix al seu partit el recolzament de tots aquests anys i demana disculpes a que hagi pogut ofendre

Gemma Robles Pilar Santos

JOSE LUIS ROCA

Rajoy s'acomiada: ¿Deixo una Espanya millor de la que vaig trobar¿
Rajoy s'acomiada: ¿Deixo una Espanya millor de la que vaig trobar¿

/

Mariano Rajoy ha arribat al Congrés dels Diputats una hora i 22 minuts després que hagués començat la sessió parlamentària aquest matí i just quan s’acabava el debat de la moció i Pedro Sánchez pronunciava les seves últimes paraules. Acollint-se al reglament, que li permet prendre la paraula en qualsevol moment, Rajoy ha demanat la paraula per acomiadar-se. “Ha sigut un honor ser president del Govern, no hi ha cap honor millor, i deixar una Espanya millor de la que vaig trobar”, ha afirmat.

L’encara cap de l’Executiu s’ha perdut la meitat del debat d’una moció que el traurà de la Moncloa. El polític gallec va sortir ahir del Congrés poc abans de les dues del migdia i no ha tornat fins aquest matí, just per acomiadar-se i participar en la votació que, tret de sorpreses d’última hora, acabarà amb Sánchez com a futur president del Govern.

“Jo vull ser el primer a felicitar-lo”, ha dit. “Acceptaré com a demòcrata el resultat de la votació, però no puc compartir el que s’ha fet”, ha dit. En aquell moment ha dit que s’alegra de deixar un país en una situació econòmica millor de la que es va trobar i ha desitjat a Sánchez que “tant de bo” ell pugui dir “el mateix al seu dia”. “El mandat fonamental és millorar la vida de les persones, si he ofès o perjudicat algú, li demano disculpes. Gràcies a tothom i en especial al meu partit, sense el qual res no hauria sigut possible”, ha continuat. “Sort a tots pel bé d’Espanya”, ha declarat abans de baixar de la tribuna entre aplaudiments.