PAS PREVI A AIXECAR EL 155

La presa de possessió dels 13 nous consellers de Torra serà aquest dissabte

Després de l'acte, el Govern farà la seva primera reunió des de la destitució de l'Executiu de Puigdemont a l'octubre

Els membres del Govern són set homes i sis dones, amb Pere Aragonès com a vicepresident i Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu

zentauroepp43524213 barcelona 28 05 2018 pol tica el president de la generalitat180528140631

zentauroepp43524213 barcelona 28 05 2018 pol tica el president de la generalitat180528140631 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presa de possessió dels 13 nous consellers del Govern de Quim Torra tindrà lloc aquest dissabte a les 11.30 hores, segons han assenyalat fonts de la Generalitat, en un acte en el Saló Sant Jordi de la Generalitat, amb els nous titulars de les conselleries i familiars.

La cerimònia s’iniciarà amb la lectura del nomenament dels nous consellers, que prometran el càrrec davant del president català. L’acte, en el qual també serà present el president del Parlament, Roger Torrent, acabarà amb la intervenció de Torra.

Quan conclogui la presa de possessió, el nou Executiu al complet posarà per a la fotografia oficial a la galeria gòtica del Palau i, a continuació, farà la seva primera reunió de treball. La primera reunió del Govern des que el 27 d’octubre passat va ser cessat en ple l’Executiu de Carles Puigdemont.

Publicació al DOGC

La presa de possessió serà l’endemà que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat el decret 3/2018, firmat per Torra el 29 de maig, pel qual es nomenen els membres del Govern. La publicació de l’edicte, firmat pel mateix Torra, ha de comportar l’aixecament del’article 155 , pel qual es va suprimir l’aparell polític de l’administració autonòmica catalana, segons l’acord que va adoptar el Senat el 27 d’octubre del 2017.

Notícies relacionades

Així, el decret reflecteix el nomenament de Pere Aragonès com a vicepresident del Govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda. Elsa Artadi serà consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català. L’equip de Torra estarà compost per set homes i sis dones.

A mésd’Aragonès  Artadi, els nomenaments inclouen Ernest Maragall, com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Miquel Buch, com a conseller d’Interior; Josep Bargalló, com a conseller d’Ensenyament; Alba Vergés, com a consellera de Salut; Damià Calvet, com a conseller de Territori i Sostenibilitat; Laura Borràs, com a consellera de Cultura; Ester Capella, com a consellera de Justícia; Chakir el Homrani, com a conseller de Treball, Afers Socials i Família; María Ángeles Chacón, com a consellera d’Empresa i Coneixement; Jordi Puigneró, com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà, com a consellera d' Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.