RESSACA DE L'OPERACIÓ ERIAL

Zaplana dimiteix com a conseller de Logista abans que el destitueixin

Només el 2017 va cobrar gairebé 100.000 euros de la companyia de distribució

Telefónica ja va suspendre la relació laboral amb l'exministre després de ser detingut

abertran41612447 valencia 15 1 2018  pol tica  aplana   el expresidente de la180522091012

abertran41612447 valencia 15 1 2018 pol tica aplana el expresidente de la180522091012 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El consell d’administració de Logista ha comunicat aquest dimarts a la CNMV que accepta la dimissió com a vocal independent de l’expresident de la Generalitat valenciana i exministre de Treball Eduardo Zaplana "com a conseqüència del seu processal actual".

La companyia de distribució fa així referència al fet que el polític murcià està des del passat dijous en presó preventiva i sense fiança, acusat d’haver cobrat comissions milionàries al capdavant del Govern valencià i d’haver provat de blanquejar-les.

Quan es va posar en marxa l’operació Erial, ara fa una setmanal’operació Erial, Logista va prendre la decisió de prescindir d’ell com a conseller independent i així l’hi va fer arribar, malgrat que en el cas que no hagués fet el pas de dimitir s’hauria hagut de convocar una junta d’accionistes per destituir-lo.

Renovació per quatre anys

Zaplana ha estat des del 2012 al consell de la companyia el propietari majoritari de la qual és l’anglesa Imperial Tobacco i feia pocs mesos havia aconseguit renovar quatre anys més en un càrrec pel qual el 2017 va cobrar 99.000 euros, segons consta a la CNMV.

Notícies relacionades

Més temps va estar a Telefónica, que també va decidir tallar la relació laboral que mantenia amb ell després d’haver sigut arrestat. Després d’abandonar el grup popular el 2008, Zaplana va fitxar com a delegat per a Europa de la companyia, tot i que després de quatre mesos va deixar el lloc i es va convertir en adjunt al secretari general tècnic de la presidència i es va quedar al consell d’administració, en el qual va estar fins al 2012. La seva sortida no va significar que deixés l’empresa.

Al conèixer-se la seva detenció, la companyia, que mai no ha volgut informar dels seus emoluments, va anunciar que suspenia "amb caràcter immediat la seva relació laboral, en l’àrea d’assumptes públics." Des d’aleshores no s’ha tornat a pronunciar, encara que podria fer-ho en la junta general d’accionistes que ha de celebrar el proper 8 de juny.