DESPRÉS DE L'ALLIBERAMENT DE PUIGDEMONT

Denúncia contra Losantos pels insults contra Alemanya

Una associació d'advocats catalans impulsa la querella contra el periodista, que va parlar d'"ostatges" i "explosions"

zentauroepp21808400 gra369  madrid  11 03 2013   el periodista federico jim nez 180529133110

zentauroepp21808400 gra369 madrid 11 03 2013 el periodista federico jim nez 180529133110 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Associació Advocats Voluntaris 1-O de Reus ha impulsat una denúncia a la Fiscalia alemanya contra el periodista Federico Jiménez Losantos pelsinsults que va proferir contra el país germànic i els seus ciutadans durant el seu programa de ràdio després de la decisió d’un jutge de Schleswig-Holstein de deixar en llibertat Carles Puigdemont.

La denúncia és per "presumptes injúries i amenaces" després que "ciutadans alemanys residents a Catalunya" acudissin a l’associació perquè es posessin aquestes declaracions "en coneixement de la fiscalia" alemanya, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el president de l’entitat, Salvador Mestre. "Un dels nostres penalistes ha redactat la denúncia i hem buscat un company a Alemanya perquè en faci el seguiment", ha afegit. La denúncia l’ha firmat un ciutadà alemany resident a Espanya.

L’associació creu que la fiscalia, "si ho estima convenient, elevarà el cas als jutjats o farà una investigació instructora" per comprovar la veracitat de les acusacions. Mestre ha explicat que la denúncia inclou "enllaços" i "vídeos" de les declaracions de Losantos a EsRadio el 6 d’abril passat.

Ostatges i explosions

El dia que Puigdemont va abandonar el centre penitenciari de Neumünster, Losantos va arremetre durament contra Alemanya i va demanar una reacció contra la decisió del jutge de deixar en llibertat l’expresident. "A Baviera poden començar a esclatar cerveseries. Naturalment proposo una acció. Clar que s’ha de reaccionar", va assegurar, després d’assenyalar que "a les Balears hi ha uns 200.000 ostatges alemanys".

Notícies relacionades

Mestre ha assenyalat que les "presumptes injúries" del locutor van dirigides a la comunitat alemanya, al tribunal de Schleswig-Holstein que va ordenar l’alliberament de Puigdemont, i fins i tot a la ministra alemanya de Justícia". Les "amenaces", ha afegit, van referides als comentaris sobre les cerveseries i els residents germànics a les Balears.

En el següent enllaç, vídeo amb el comentari de Losantos sobre la decisió del jutge d’alliberar Puigdemont.