PASSAT TUITAIRE

Borrell creu que Torra no hauria pogut anar a les llistes de Le Pen pels seus tuits

L'exministre socialista recorda que la líder del Front Nacional va fer fora de les llistes candidats per missatges "denigrants" sobre part de la població francesa

GRA311  MADRID  02 10 2017 - El expresidente del Parlamento Europeo  Josep Borrell  realiza declaraciones a la prensa antes de participar en el Foro Next IBS conducido por Manuel Campo Vidal bajo el titulo   Cataluna-Espana  La hora de la negociacion   hoy en Madrid  EFE J P GANDUL

GRA311 MADRID 02 10 2017 - El expresidente del Parlamento Europeo Josep Borrell realiza declaraciones a la prensa antes de participar en el Foro Next IBS conducido por Manuel Campo Vidal bajo el titulo Cataluna-Espana La hora de la negociacion hoy en Madrid EFE J P GANDUL / J P GANDUL (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els membres del PSOE mantenen la seva estratègia de denúncia contra Quim Torra pels seus polèmics tuits i els seus articles. En aquesta ocasió, l’artífex del retret ha sigut l’exministre i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, que ha considerat que és "injust" comparar Torra amb la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, per denunciar la seva "xenofòbia", ja que, segons el seu parer, amb el seu historial tuitaire, el president no podria ni tan sols anar a les llistes del partit ultra francès.

En declaracions a Antena 3, Borrell ha recordat que Le Pen va expulsar alguns candidats que es presentaven als comicis per escriure "tuits denigrants" sobre part de la població francesa al considerar que era una cosa "incompatible i inacceptable".

Per aquesta raó, l’exdirigent socialista ha considerat que, amb els seus tuits "insultant els espanyols", Torra "ni tan sols podria ser a la llista electoral de Le Pen a França". "Aquesta és la realitat", ha subratllat.

Sentit comú

Per a Borrell, els independentistes catalans "estan convençuts" que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, fugit a Alemanya, continua sent "el líder legítim" i que "cap jutge no té la capacitat sobre la realitat política a Catalunya". "Hi ha coses que el sentit comú demostra que no són veritat", ha afegit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’exministre socialista ha ironitzat amb el llibre escrit per Torra, que no recomana perquè el president de la Generalitat assegura que Catalunya "és una colònia" i que "està ocupada militarment" i crida a provocar una situació "insostenible" que obligui la comunitat internacional a intervenir.

Per a Borrell, Catalunya està "a punt de l’enfrontament social" i ha avisat que aquesta situació "de combat cívic" pot degenerar fins a provocar un "incident greu". Considera, en aquest context, que les presons preventives dels polítics independentistes "tampoc ajuden gens a crear un clima de diàleg".