ANUNCI

Garzón recorrerà la seva inhabilitació després que la decisió sobre el 'cas Gürtel' hagi avalat la seva instrucció

El magistrat destaca que en la sentència s'assenyala que la seva investigació va ser "absolutament correcta"

zentauroepp41780478 barcelona  25 de enero de 2018  baltasar garz n en la terraz180525102751

zentauroepp41780478 barcelona 25 de enero de 2018 baltasar garz n en la terraz180525102751 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exjutge de l’Audiència Nacional i primer instructor del 'cas Gürtel', Baltasar Garzón, ha anunciat aquest divendres la seva intenció de recórrer la seva inhabilitació després que la sentència feta pública ahir hagi avalat la seva investigació.

Segons ha destacat ell mateix a Catalunya Ràdio, la decisió es pronuncia sobre la instrucció i assenyala que va ser "absolutament correcta". "Sobre les converses, diu molt clarament que només serien rebutjables si haguessin afectat la confidencialitat i que el jutge d’instrucció, és a dir jo, les va expulsar del procediment a través de la corresponent expurgació. Això és el que diu la sentència i això significa reivindicar que la meva actuació processal va ser correcta", ha afegit.

El Tribunal Suprem va condemnar el 2012 Garzón a 11 anys d’inhabilitació per prevaricació i violació de garanties constitucionals per haver autoritzat la gravació a la presó de les converses dels principals implicats en la trama de corrupció amb els seus advocats.

Vocació de jutge

Notícies relacionades

Segons l’exmagistrat de l’Audiència Nacional, amb la sentència que el va condemnar es va crear "un delicte que no existia". Garzón ha explicat que des de molt jove va voler ser jutge, que va estar 36 anys de servei actiu i es continua sentint com a tal. "Les circumstàncies de la vida m’hi han posat fora, però si s’hi pot tornar, hi tornarem", ha afegit.

En una entrevista recent amb EL PERIÓDICO, Garzón ja va mostrar la seva aspiració a reingressar a la carrera judicial, tot i que llavors no es plantejava el recurs. "Quan s’extingeixi la meva pena demanaré el reingrés. La meva inhabilitació no s’hauria d’agreujar com una espècie de mort civil. Soc un lluitador nat, he de batallar", ha declarat.