OPERACIÓ ERIAL

Zaplana torna a la caserna de la Guàrdia Civil a València i passarà a disposició judicial en les pròximes hores

Juan Cotino també està en aquestes dependències per declarar com a investigat

També han començat a arribar els detinguts en l'operació en altres províncies

abertran41612447 valencia 15 1 2018 pol tica aplana el expresidente de la180522091012 / Miguel Lorenzo

abertran41612447 valencia 15 1 2018  pol tica  aplana   el expresidente de la180522091012
zentauroepp43468076 valencia 24 5 2018 pol tica  operacion erial  cotino  el exp180524112500

/

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Eduardo Zaplana, expresident de la Generalitat Valenciana, ha arribat pels volts de les 10.30 del matí a la caserna de la Guàrdia Civil del barri valencià de Patraix i s’espera que passi a disposició judicial en les pròximes hores, després d’haver sigut detingut dimarts passat en l’operació Erial acusat dels possibles delictes de blanqueig de capitals, delicte fiscal i malversació de fons públics.

Abans, el també exministre de Treball ha de declarar davant de la UCO, fet que es podria produir de manera immediata. El termini habitual de 72 hores per portar-lo davant de la jutge d’instrucció 8 s’acaba demà al matí, però s’espera que no s’exhaureixi. Els seus advocats n’han demanat la llibertat per la leucèmia que pateix i que el va obligar a sotmetre’s a un trasplantament de medul·la el 2015, petició a la qual s’ha oposat la fiscalia.

Poc després ha arribat en un cotxe particular Juan Cotino, l’exconseller valencià i exdirector general de la Policia, que està citat per declarar com a investigat. Dins de la caserna hi ha el seu nebot José Cotino, detingut en l’operació com el seu germà Vicente, que està en altres dependències de la Guàrdia Civil. 

Expectació mediàtica

Quan ha entrat al recinte, enmig d’una gran expectació mediàtica, no ha volgut fer declaracions i amb un somriure s’ha limitat a recomanar als periodistes que anessin amb compte per no caure. 

Notícies relacionades

Abans d’ells dos, van ser traslladats a aquesta caserna el matrimoni que formen Joaquín Barceló i Felisa Grau, amics íntims de Zaplana que van ser detinguts a Alacant. També s’espera que hi arribi Francisco Grau, exassessor fiscal de l’exministre, i Juan Francisco García, el seu excap de gabinet al capdavant de la Generalitat Valenciana.

L’exdirigent del Partit Popular ja va fer nit en aquesta caserna dimarts, després d’haver assistit als escorcolls de les seves propietats a València i a Benidorm, i dimecres va ser traslladat a Madrid per continuar amb aquestes operacions.