En parador desconegut

L'Audiència Nacional ordena la crida i cerca de Valtònyc

El raper mallorquí, que s'havia d'entregar voluntàriament aquest dijous per complir tres anys i mig de condemna, es troba en parador desconegut

b9acbfbe-ec2f-4bd1-b57e-bf96caa371b2-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Nacional ha dictat una ordre de crida i cerca nacional i internacional del raper mallorquí Valtònyc per complir la condemna de tres anys i mig per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals. Valtònyc tenia de termini fins aquest dijous per entregar-se voluntàriament.

Així mateix, l’Audiència ha cursat una euroordre per si el raper, que es troba en parador desconegut, estigués en un país de la Unió Europea. Els dos tràmits han estat sol·licitats prèviament per la fiscalia.

Aquest mateix matí, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que el tribunal competent dictarà una ordre europea de detenció en el cas que Valtònyc es desentengués de l’ordre d’ingrés a la presóEn declaracions als periodistes abans d’inaugurar una conferència internacional sobre assegurances, el ministre ha recordat que l’activació d’una ordre europea de detenció és el procediment que se segueix en els casos en què algú intenta eludir les seves responsabilitats del compliment d’una pena privativa de llibertat.

"És el sistema habitual quan algú que ha de complir una condemna escapa a l’acció de la justícia, i és el que suposo que succeirà i se’l localitzarà on sigui", ha reiterat Catalá.

Llibertat d’expressió

Notícies relacionades

L’Audiència Nacional  va condemnar el raper a tres anys i mig de presó en considerar que les expressions en les seves cançons "excedeixen de la crítica política i s’introdueixen en el camp de l’atemptat contra la dignitat personal". Els magistrats van rebutjar que aquestes manifestacions estiguessin emparades en la llibertat d’expressió i en la "creació artística".

Després, el Suprem va ratificar la sentència en entendre que "la pluralitat de missatges continguts en les cançons publicats a internet i amb accés obert per l’acusat tenen un indubtable caràcter laudatori de les organitzacions terroristes Grapo i ETA i dels seus membres, que va més enllà de l’expressió de coincidència amb objectius polítics, solidaritat amb els presos o camaraderia".

Temes:

Valtonyc