EN L'AIRE

Tardà assegura que Capella i Jordà "no han estat convocades" a la presa de possessió

Les dues diputades "no es mouran de Madrid" perquè han de participar en la votació dels pressupostos aquesta tarda

zentauroepp40071570 madrid 12 09 2017  pol tica   joan tarda  erc  hace declarac180510124342

zentauroepp40071570 madrid 12 09 2017 pol tica joan tarda erc hace declarac180510124342

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu i diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha explicat que les diputades republicanes a la Cambra Baixa Teresa Jordà i Ester Capella, futures conselleres d’Agricultura i Justícia, respectivament, "no han estat convocades" a la presa de possessió aquest dimecres.

L’acte, que el president Quim Torra va assegurar ahir que mantenia per avui, està en l’aire, ja que el Govern de Mariano Rajoy encara no ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el decret de nomenament, pas previ a la presa de possessió.

En qualsevol cas, Tardà ha remarcat, en declaracions a TV-3, que la responsabilitat de tots els diputats republicans en el Congrés és estar aquest dimecres allà per tombar la proposta de pressupostos, i ha apuntat que la presa de possessió "no ha de venir d’unes hores".

"No es mouran de Madrid"

"¿Què passaria si el PNB decidís no donar suport als pressupostos però no poguessin ser derrotats per l’absència de la Teresa i l’Ester?", s’ha preguntat després de recalcar que les diputades "no es mouran de Madrid" en tot el dia. 

Sobre si els consellers a la presó i a Brussel·les han de recuperar el seu càrrec, ha incidit que ERC es va comprometre a restituir les institucions, que segons la seva opinió estan per sobre de les persones: "Hauríem pogut escriure una altra cosa, però escrivim això".

Paritat

Notícies relacionades

Respecte a la falta de paritat del Govern proposat per Torra, ha assenyalat que, "com que és molt possible" que la proposta de consellers no es pugui materialitzar en un Govern efectiu, el repartiment de càrrecs entre homes i dones es pot reconduir.

En aquest sentit, quan li han preguntat si se substituiràToni Comín per una dona al capdavant de Salut en cas que Comín no pugui prendre possessió de la conselleria, ha dit: "Dono la paraula que ERC complirà la paritat", no només a nivell de consellers, sinó de la resta d’alts càrrecs dins de les conselleries.