L'exdirector del Cardenal Cisneros ratifica que Aguirre va pressionar perquè Casado acabés Dret

Pérez de Vargas afirma, tot i així, que és "difícil que algú tergiversi la qualificació d'un alumne"

GRAF118. MADRID, 10/04/2018.- El vicesecretario de comunicación del Partido Popular, Pablo Casado, a su llegada a la rueda de prensa que ha ofrecido esta mañana en la sede del partido, donde ha presentado toda la documentación sobre su máster de la Universidad Rey Juan Carlos, que según ha explicado hizo en 2008 no por el título en sí mismo sino porque quería acceder al doctorado y entonces se requería. Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripción y el pago fraccionado de la matrícula, así como la solicitud y aceptación de convalidaciones. En su caso pudo convalidar dos tercios de los créditos y sólo tuvo que obtener veinte. El dirigente ’popular’ ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte créditos los logró mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que sería un trabajo de fin de máster-, pero ha recalcado que fue el director de este programa, Enrique Álvarez Conde, quien le explicó cómo debía organizar sus estudios y le

GRAF118. MADRID, 10/04/2018.- El vicesecretario de comunicación del Partido Popular, Pablo Casado, a su llegada a la rueda de prensa que ha ofrecido esta mañana en la sede del partido, donde ha presentado toda la documentación sobre su máster de la Universidad Rey Juan Carlos, que según ha explicado hizo en 2008 no por el título en sí mismo sino porque quería acceder al doctorado y entonces se requería. Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripción y el pago fraccionado de la matrícula, así como la solicitud y aceptación de convalidaciones. En su caso pudo convalidar dos tercios de los créditos y sólo tuvo que obtener veinte. El dirigente ’popular’ ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte créditos los logró mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que sería un trabajo de fin de máster-, pero ha recalcado que fue el director de este programa, Enrique Álvarez Conde, quien le explicó cómo debía organizar sus estudios y le / FERNANDO VILLAR (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdirector del CES Cardenal Cisneros Alberto Pérez de Vargas ha suggerit aquest dijous que Pablo Casado va rebre ajuda de la Comunitat de Madrid per finalitzar els seus estudis de Dret i que, concretament, Esperanza Aguirre va trucar en el seu últim any de carrera als professors perquè l’ajudessin a acabar els estudis. Malgrat això, ha mantingut, en diverses entrevistes, que "no hi ha cap raó per sospitar" que el vicesecretari de Comunicació del PP va rebre tracte de favor, ja que és "molt difícil que algú tergiversi la qualificació d’un alumne". 

Pérez de Vargas va ser director del centre adscrit a la Universitat Complutense del 2005 al 2013, per tant, estava al capdavant de la institució educativa el 2007, any en què Casado va aprovar la meitat de les assignatures de Dret en un sol curs, com va publicar dimecres ‘El Mundo’. La Complutense va demanar al Cardenal Cisneros ahir tota la informació relativa als estudis qüestionats i va anunciar que si detecta la més mínima irregularitat, actuarà "amb la màxima contundència". A més, la jutge que investiga el ‘cas Cifuentes’ ha obert una peça separada per tractar d’esbrinar si també hi va haver irregularitats en l’obtenció del màster en Dret Universitari que Casado va cursar un any diferent a l’expresidenta de la Comunitat de Madrid.

El dirigent popular va reconèixer dimecres que va aprovar 12 assignatures de la carrera de Dret al cap de pocs mesos d’obtenir la primera acta de diputat a l’Assemblea de Madrid, però sense apreciar cap relació entre les dues situacions. Va negar taxativament haver rebut cap tracte de favor i es va queixar que la informació publicada no contingués proves ni esmentés cap font amb noms i cognoms. Si bé Pérez de Vargas ratifica avui, en part, la notícia, en declaracions al rotatiu i en diverses entrevistes. Casado va atribuir, a més, la informació a un intent de minar la seva carrera com a possible candidat al’alcaldia  de Madrid. 

Si bé l’exdirector del Cardenal Cisneros explica que l’any 2007 el llavors alumne va arribar allà amb dos professors, l’hi van presentar com a secretari o president de Noves Generacions del PP, va estar al seu despatx i li va explicar que venia de l’ICADE i "que volia convalidar i que em volia fer arribar els programes perquè jo els fes arribar als professors".

Protegit per les autoritats

Pérez de Vargas ha reconegut que "això no és habitual, tret que sigui el fill d’un amic que te l’envia". "Aquest era, sense cap dubte, un senyor que venia naturalment, protegit o ajudat d’alguna manera per les autoritats de la Comunitat, però res més que això. No és que arribés amb una carta de recomanació ni res per l’estil", ha comentat.

En la mateixa línia, ha afirmat que "hi havia en l’ambient una sensació que era un personatge lligat als ‘propietaris’ del centre", el patronat del qual presideix el conseller d’Educació i que, per tant, està lligat al Govern regional. Diu que la llavors presidenta, Esperanza Aguirre, hi "estava interessada, tot i que no més que això".

Amb tot, assegura que Aguirre "mai" li va trucar personalment per demanar-li "cap tipus d’intervenció" sobre Pablo Casado, tot i que creu que "sí que trucava a la resta delsprofessors". "No tinc cap prova fefaent que això passés, però no hi ha dubte que es tractava d’algú extraordinàriament ben vist", ha dit.

Així mateix, ha considerat que "no hi ha cap raó per sospitar que l’aprovessin per un favor, que, d’altra banda, és estranyíssim a la universitat, perquè et pot caure millor o pitjor, i això pot influir en la teva manera de qualificar, però és molt difícil que algú tergiversi la qualificació d’un alumne."

Tot i això, ha admès que "Casado era un noi prometedor per a les files del PP i tenia molt bones amistats a la Comunitat de Madrid" i ell, com a director del Cisneros, era "conscient de l’interès que tenien" a l’administració per ell.

Ciutadans "no hi té res a veure"

Notícies relacionades

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dijous que el partit "no té res a veure" amb la informació sobre la carrera universitària que el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va cursar al centre Cardenal Cisneros, el director del qual, el 2007, és vocal avui de la formació taronja en un barri madrileny.

"No el conec ni hi he parlat mai", ha assegurat Villegas sobre l’exdirector del Cardenal Cisneros Alberto Pérez de Vargas, que en l’actualitat és vocal veí de Ciutadans al districte de Chamartín. "En tot cas, és un tema individual per la seva condició d’haver sigut rector", ha afegit.