INSTRUCCIÓ

El jutge investiga un dels professors denunciats per assenyalar fills de guàrdies civils

Investiga la seva intervenció a classe el 20 d'octubre passat, la vigília de la convocatòria d'una vaga estudiantil independentista

zentauroepp43141989 sant andreu de la barca  01 05 2018  manifestaci  davant l a180501125913

zentauroepp43141989 sant andreu de la barca 01 05 2018 manifestaci davant l a180501125913

3
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutge de Martorell (Barcelona) investiga pelsdelictes de discriminació i contra la integritat moral  un dels nou professors del'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) denunciat per la fiscalia per demanar a alumnes fills de guàrdies civils que s'identifiquessin a classe.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Martorell ha obert una investigació a aquest docent, David T., per la seva intervenció a classe del 20 d'octubre passat, la vigília de la convocatòria d'una vaga estudiantil independentista.

Per la seva banda, el titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Martorell té la denúncia de la fiscalia contra vuit professors més de l'IES Palau per les seves intervencions a classe el 2 d'octubre passat, en què presumptament van criticarl'actuació policial contra el referèndum il·legal, però encara no ha decidit si l'admet a tràmit.

Denúncia de la fiscalia

La fiscalia va presentar fa uns dies una denúncia contra nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca –centre on estudien un gran nombre de fills de guàrdies civils que viuen a la caserna situada a la població–, per un delicte contra els drets fonamentals en la modalitat de lesió de la dignitat per motius de discriminació i un altre d'injúries greus contra cossos i forces de seguretat de l'Estat.

En la seva denúncia, el ministeri públic manté que els nou professors van criticar l'actuació policial per impedir el referèndum i van crear un clima d'hostilitat contra els fills dels guàrdies civils, en les seves intervencions a classe els dies 2 d'octubre i 20 d'octubre passat.

La denúncia de la fiscalia s'ha dividit en dos, en funció del dia en què van passar els fets, i de moment s'ha obert investigació per la intervenció d'un dels professors davant dels seus alumnes el dia 20 d'octubre, quan a classe es parlava de la vaga estudiantil de 48 hores "a favor de la República", convocada per als dies 25 i 26 d'octubre.

Els fills de guàrdies civils, "en evidència"

Segons el ministeri públic, David, professor d'una assignatura optativa de 3r d'ESO, va demanar a classe que aixequessin la mà "els fills dels guàrdies civils" i, als que ho van fer, els va dir que entenia que no se sumessin a la vaga "per la condició" dels seus pares i perquè no eren independentistes.

El professor llavors els va emplaçar a anar a l'institut durant les jornades de vaga i a assistir a classe amb normalitat, de manera que, afirma la fiscalia, va posar en "evidència" davant de tots els alumnes els fills dels guàrdies civils, "assenyalant-los d'aquesta manera per ser blanc del rebuig i l'hostilitat dels seus companys d'aula".

La fiscalia acusava en la seva denúncia aquest docent d'un delicte contra els drets fonamentals en la modalitat de lesió de la dignitat de les persones per motius de discriminació per nacionalitat, però el jutge d'instrucció ha acordat investigar-lo també per un altre delcite contra la integritat moral.

Comentaris a classe

Notícies relacionades

La denúncia de la fiscalia també s'adreça contra uns vuit professors més de l'IES Palau pels comentaris que van fer a classe el 2 d'octubre, que segons el ministeri públic van titllar els guàrdies civils d'"animals", "bèsties que només saben clavar garrotades", "gossos rabiosos" o "salvatges", també en presència de fills d'agents de l'institut armat.

Aquesta denúncia contra vuit docents està sent examinada pel titular del Jutjat d'Instrucció número 7, al qual li ha correspost per repartiment, i que en els pròxims dies decidirà si l'admet a tràmit i si cita els professors a declarar com a investigats.