crisi política

Arrimadas demana a l'independentisme que assumeixi que Puigdemont és "passat"

Ciutadans creu que els independentistes no formen govern perquè estan "còmodes" culpant l'Estat

GRAF4701. BARCELONA (ESPAÑA), 28/04/2018.- La líder de Ciudadanos en Cataluña y portavoz nacional del partido, Inés Arrimadas (2i), junto al presidente de la FECAC, Daniel Sainero (2d), y las diputadas Lorena Roldán (1d), y Sonia Sierra (1i), en su visita a la Feria de Abril de Cataluña EFE/Marta Pérez

GRAF4701. BARCELONA (ESPAÑA), 28/04/2018.- La líder de Ciudadanos en Cataluña y portavoz nacional del partido, Inés Arrimadas (2i), junto al presidente de la FECAC, Daniel Sainero (2d), y las diputadas Lorena Roldán (1d), y Sonia Sierra (1i), en su visita a la Feria de Abril de Cataluña EFE/Marta Pérez / MARTA PEREZ (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La líder de Ciutadans a CatalunyaInés Arrimadas, ha afirmat aquest dissabte que els partits independentistes no formen un govern perquè "estan molt còmodes dient que la culpa de tot és de Madrid". En declaracions als mitjans durant la visita que ha fet a la Fira d'Abril de Barcelona, ha criticat que "si no hi ha ara mateix un Govern és perquè els partits independentistes no han volgut assumir el fracàs" i perquè creu que no volen afrontar la tasca de governar.

"No volen governar perquè saben que governar significa enfrontar-se a les pitjors llistes d'espera de dependència i a la comunitat autònoma més endeutada. Tot aquest temps que han estat sense assumir responsabilitats és perquè estan molt còmodes en aquest procés”, ha recriminat.

Puigdemont i el futur polític

Apropades ha advertit que si no s'aconsegueix formar govern i es repeteixen les eleccions serà responsabilitat dels partits independentistes perquè "no han tingut la valentia de reconèixer que això ha estat un fracàs i que Puigdemont no forma part del futur polític de Catalunya, sinó que forma part del passat".

Ha reclamat "realisme i seny", que presentin un candidat a la presidència de la Generalitat que respecti les lleis i pugui governar de manera efectiva, i que deixin de banda les seves discrepàncies. "Catalunya no pot estar aturada ni pels desitjos d'un pròfug de la justícia com Puigdemont ni per les discrepàncies internes dels partits independentistes", ha afegit.

Notícies relacionades

La líder de Cs ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) va dictaminar que la reforma de la llei de presidència per investir l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, a distància, vulnera l'Estatut i la Constitució, i per això demana que abandonin aquesta via. "Si hi ha un informe claríssim per unanimitat del CGE que els ha dit que és una bogeria i és il·legal, que no ens facin perdre més el temps”, ha sentenciat.

Quan li han preguntat per la intenció de JxCat de no desobeir per tirar endavant aquesta reforma, ha afirmat que volen "veure fets". A més, ha reiterat la seva crítica al Govern central per no recórrer la delegació del vot de Puigdemont i el diputat d'ERC, Toni Comín, i ha avisat que si no ho fa, "haurà de donar moltes explicacions".