VÍDEO DES DE BERLÍN

Missatge de Puigdemont amb motiu de Sant Jordi: "Aquesta diada de cultura i fraternitat demostra com vol ser Catalunya com a poble"

L'expresident'demana disfrutar de la jornada malgrat l'"excepcionalitat" del moment, amb membres de l'antic Govern empresonats i altres a l'estranger

Carles Puigdemont reivindica Sant Jordi com una jornada de ’cultura i fraternitat’. / ACN

1
Es llegeix en minuts

L'expresident Carles Puigdemont no ha volgut faltar a la cita de Sant Jordi, malgrat trobar-se a Berlín, on espera la decisió de la justícia alemanya sobre l'ordre d'entrega que va dictar contra ell el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

En un vídeo difós a través de les xarxes socials, Puigdemont ha reivindicat Sant Jordi com una diada de "cultura i fraternitat". "És una de les aportacions que som capaços de fer com a poble i és la manera que tenim d'explicar com volem ser i de quina manera volem continuar vivint com a catalans però també oberts al món", afirma en la gravació el també líder de Junts per Catalunya.

Notícies relacionades

Puigdemont ha animat la ciutadania a disfrutar de la jornada malgrat la situació d'"excepcionalitat" que es viu a Catalunya, que es troba sota l'aplicació de l'article 155 i sense aconseguir formar Govern quan només falta un mes perquè venci el termini per convocar noves eleccions. A més, ha destacat que Sant Jordi és el moment en què es pot veure "en tota la seva efervescència" la creativitat literària i l'impuls editorial del país. En aquest context, ha animat a fer de la lectura i la rosa un dels vehicles d'expressió de la identitat catalana i de la "voluntat de ser".

L'expresident també ha destacat que des de fa molts anys, Sant Jordi s'ha convertit en una diada de "cultura i fraternitat" i ha afegit que en els últims temps aquesta jornada "genuïnament catalana" ha traspassat fronteres i se celebra cada vegada a més llocs del món.