la banda terrorista demana perdó

El Govern afirma que està "bé" que ETA demani perdó però subratlla que ho hauria d'haver fet "fa molt temps"

La Moncloa diu que l'Estat de Dret ha vençut ETA "amb les armes de la democràcia"

img 2917

img 2917 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha assegurat aquest divendres que el comunicat d'ETA, en què demana perdó pel mal causat, és una conseqüència de la "fortalesa de l'Estat de Dret" que, segons ha subratllat, ha vençut la banda terrorista amb les "armes de la democràcia". Tot i que admet que "està bé" que demani perdó, creu que ho hauria d'haver fet fa "molt temps", segons han informat a Europa Press fonts de Moncloa.

Es tracta de la primera reacció de l'Executiu poc després que ETA hagi publicat aquest divendres -quinze dies abans que es produeixi la seva anunciada dissolució definitiva-, un comunicat en què reconeix "el mal que ha causat en el transcurs de la seva trajectòria armada" i mostra "el seu compromís amb la superació definitiva de les conseqüències del conflicte i amb la no repetició". Diu que "tant de bo res d'això hagués passat" i apel·la a "la reconciliació".

En el comunicat, difós pel diari Gara, ETA parla d'un "patiment desmesurat" amb "morts, ferits, torturats, segrestats o persones que s'han vist obligades a fugir a l'estranger" i reconeix "la responsabilitat que ha adquirit en aquest dolor", perquè "res d'això s'hauria d'haver produït mai o no s'hauria d'haver allargat tant en el temps".

"Està bé" que demanin perdó

Notícies relacionades

El Govern de Mariano Rajoy considera que aquest pas de l'organització terrorista "no és més que una altra conseqüència de la fortalesa de l'Estat de Dret que ha vençut ETA amb les armes de la democràcia".

Segons l'Executiu, "està bé" que la banda terrorista demani perdó a les víctimes, perquè les víctimes, la seva memòria i la seva dignitat, "han sigut determinants en la derrota d'ETA". Això sí, creu que "fa molt temps que ETA hauria d'haver demanat perdó de forma sincera i incondicional pel mal causat", han indicat les mateixes fonts.