13 jul 2020

Anar al contingut

MISSIÓ DE SUPORT

Una dona manarà un batalló d'helicòpters de l'Exèrcit espanyol a l'Iraq

La comandanta Gala Gallego dirigirà una unitat que ha d'aportar capacitat de transport a l'operació internacional de suport al país

Una dona manarà un batalló d'helicòpters de l'Exèrcit espanyol a l'Iraq

La comandanta Gala Gallego, del batalló d'helicòpters IV de Sevilla, lidera la nova missió que les Forces Aeromòbils de l'Exèrcit de Terra (FAMET) desenvolupen en l'operació internacional de suport a l'Iraq, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat el Quarter General de la Força Terrestre.

La missió començarà al mes de maig i desplegarà en territori iraquià els helicòpters Cougar pertanyents al Batalló de les FAMET, ubicat a la base d'El Copero (Sevilla), unitat que ja ha participat en diverses missions internacionals.

El contingent es traslladarà per via marítima per al seu desplegament a l'Iraq dins de l'operació Inherent Resolve, una missió de suport a aquest país en què les Forces Armades espanyoles prenen part des del gener del 2015.

Aportar capacitat de transport

La unitat d'helicòpters de la comandanta Gala Gallego estarà composta per tres helicòpters de gran capacitat Chinook HT-17 i dos Cougar HT-27 i s'integrarà en la coalició internacional per aportar capacitats de transport d'ala rotatòria pesat i mitjà.

L'operació Inherent Resolve se centralitza a la zona de Besmayah, on es realitza l'ensinistrament de l'Exèrcit iraquià per equips multinacionals amb participació espanyola, nord-americana, portuguesa i britànica, mentre que la instrucció als grups d'operacions especials s'imparteix a Bagdad i Tají.