"Des de cremar un contenidor fins a cometre un assassinat"

Catalá: el terrorisme "pot tenir graus", com en l'agressió a guàrdies civils d'Altsasu o els CDR

El ministre de Justícia el defineix com una "categoria" penal que castiga "la utilització de la violència amb fins polítics"

img 2804

img 2804 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat aquest dimecres que el terrorisme és una "categoria" penal que "pot tenir graus" i el que penalitza és "la utilització de la violència amb fins polítics". Descarta, així, que s'estigui produint "una banalització" de la violència al demanar l'aplicació d'aquests tipus penals tant en els successos d'Altsasu (Navarra) com davant els Comitès de Defensa de la República a Catalunya.

"Potser ens ha faltat explicar que dins del concepte genèric de terrorisme hi ha diferents nivells i circumstàncies, però això no significa banalitzar en absolut la violència, és que l'alteració de la convivència mitjançant la violència amb finalitats polítiques és terrorisme i té graus diferents", ha assenyalat en una entrevista a TVE recollida per Europa Press.

Notícies relacionades

Catalá ha incidit que "dins del concepte de terrorisme hi ha molts tipus de delicte", que va "des de cremar un contenidor fins a cometre un assassinat" perquè "tot això està dins de la categoria genèrica". "Aquest és el matís", ha assenyalat.

El ministre descarta, en qualsevol cas, que aquests jutges o qualsevol altre estiguin actuant "al dictat" dels polítics, fet que "ningú ha pogut demostrar". "Aquestes declaracions, que són reiterades per part d'alguns, perjudiquen greument la nostra democràcia i són impròpies d'un sistema de llibertats i separació de poders com el que tenim a Espanya", ha sentenciat.