Pedro Sánchez demana al PDECat i a ERC que s'"independitzin" de Puigdemont

El líder del PSOE acusa Arrimadas, a més de l'expresident, de prolongar el 155 amb la seva "incapacitat"

Reconeix que "tenir empresonats" exmembres del Govern "fa la situació més complexa" a Catalunya

undefined42879937 madrid 11 04 2018 rueda de prensa de pedro s nchez en la sed180417085649

undefined42879937 madrid 11 04 2018 rueda de prensa de pedro s nchez en la sed180417085649 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez ha acusat aquest dimarts tant Carles Puigdemont com Inés Arrimadas de prolongar l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució. La líder de Cs a la comunitat autònoma, que va ser la candidata més votada en les eleccions del mes de desembre, s'ha mostrat, segons el secretari general del PSOE, “incapaç” de “desbloquejar la situació”. I l'expresident de la Generalitat, ha continuat Sánchez, segueix una “estratègia personalista” que només busca repetir els comicis i “desestabilitzar la política a Catalunya i a Espanya”.

Notícies relacionades

“ERC i el PDECat han de decidir si volen ser presos i ostatges d'aquesta estratègia personalista o si es volen independitzar. Han de decidir si volen fer-se majors d'edat”, ha dit a RNE el líder socialista, per a qui la principal tasca del pròxim Govern ha de ser “reconstruir els ponts de convivència a Catalunya”.

La “realitat judicial”

Sánchez, que ha traslladat la seva incomoditat per la presència d'UGT i CCOO a la manifestació de diumenge passat en defensa dels presos independentistes, també ha avaluat l'impacte polític de la situació de diversos antics membres del Govern de la Generalitat. “Tenir-los empresonats fa més complexa la situació, però aquesta és la realitat judicial”, ha argumentat.