FASE INDAGATÒRIA

Llarena cita aquest dilluns Junqueras, Sànchez i Cuixart per dir-los per què els processa

El magistrat comunicarà el processament als empresonats a partir de les 10 hores

1
Es llegeix en minuts

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i el candidat a la presidència, Jordi Sànchez, seran conduïts demà dilluns davant el jutge del Suprem Pablo Llarena per conèixer els seus actes de processament per rebel·lió i altres delictes, el que es coneix com a fase indagatòria.

El magistrat Llarena, encarregat del cas obert al Suprem pel procés cap a la declaració unilateral d'independència, els ha citat a les 10 hores per comunicar-los el seu processament. Ho farà pocs dies després de negar el permís a Sànchez per assistir al debat d'investidura que s'havia de celebrar divendres.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també serà conduït a aquesta hora davant el jutge amb la mateixa finalitat.

Així començarà l'anomenada fase indagatòria en un sumari ordinari, que consisteix a comunicar als encausats els seus actes de processament perquè tinguin l'oportunitat de manifestar-se davant el magistrat sobre aquests.

D'aquesta manera, els 25 processats en aquest cas per Llarena aniran compareixent davant el magistrat en els pròxims dies perquè tingui lloc un tràmit amb cadascun d'ells al qual podran anar totes les parts personades al sumari.

Llarena ha concretat algunes dates per a aquestes compareixences i, així, a més dels ja nomenats, han sigut citats per al dia 17 els exconsellers Joaquìm Forn, Josep Rull Raül Romeva. El 18 aniran al Suprem els exconsellers Jordi Turull i Dolors Bassa, a més de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Notícies relacionades

El magistrat va dictar el dia 23 de març acte de processament contra 25 líders independentistes per la seva participació en el denominat procés per a la independència de Catalunya. Aquells actes de processament incloïen delictes com desobediència, prevaricació, malversació i rebel·lió.

La resta dels processats aniran sent citats en pròximes providències que fixaran dia i hora perquè compareguin davant el jutge.