ACORD DE LA MESA

El Parlament aprova presentar querella per prevaricació contra Llarena i el Tribunal Suprem

La Mesa de la Cambra expressarà també una queixa formal

Els lletrats dubten de la viabilitat legal de l'acte jurídic

Torrent ho justifica en la defensa dels drets dels presos polítics i els exiliats / VÍDEO: ATLAS / FOTO: FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest divendres presentar una querella contra el jutge Pablo Llarena i ampliable als magistrats de la Sala Penal del Tribunal Suprem per impedir l'assistència del diputat Jordi Sànchez a la seva sessió d'investiduraJordi Sànchez . La querella, que haurà de redactar l'àrea jurídica del Parlament, es presentarà també al mateix Suprem. En la reunió de la Mesa, els lletrats de la Cambra han llegit un document en què expressaven els seus dubtes sobre la viabilitat legal de querellar-se contra el jutge.

Així mateix, i atenent a una petició dels comuns, la Mesa també ha aprovat interposar una queixa formal per la negativa a alliberar temporalment Sànchez, contravenint així la crida del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides a "respectar els drets polítics" de Sànchez.

Atac als 135 diputats 

Notícies relacionades

La mesura ha tirat endavant gràcies a la majoria independentista de la Cambra, que ha plantejat la querella com un instrument de defensa de la institució perquè la decisió de Llarena "suposa un atac als drets dels 135 diputats del Parlament". Aquest és l'argument amb què els secessionistes pretenen esquivar una possible denúncia, anunciada ja per Ciutadans, per malversació contra el president del Parlament per ús indegut de fons públics.

Sobre aquesta qüestió, i partint de la base que dubten que la Mesa pugui executar la querella, els lletrats han recomanat que la denúncia la interposi el grup parlamentari de Junts per Catalunya, o el mateix Sànchez, a títol particular.