Les millors fotos de la manifestació per la llibertat dels presos independentistes

Unes 315.000 persones han acudit a la convocatòria d'Espai Democràcia i Convivència

1
Es llegeix en minuts

La manifestació d'aquest diumenge a Barcelona per l'alliberament dels nou presos independentistes ha deixat nombroses imatges. Sota el lema 'Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, ¡us volem a casa!", unes 315.000 persones, segons la Guàrdia Urbana (750.000 segons els organitzadors), han tenyit de groc l'avinguda del Paral·lel de la capital catalana.

Notícies relacionades

L'acte ha tingut lloc el mateix dia en què el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC i ara diputat de JxCat, Jordi Sànchez, compleixen sis mesos empresonats a Soto del Real acusats de rebel·lió, i ha sigut convocat per Espai Democràcia i Convivència, una plataforma que engloba organitzacions de la societat civil i sindicats.

La plana major de JxCat, PDECat, ERC, Demòcrates, CUP i comuns s'ha col·locat en segona fila, ja que la capçalera ha sigut presidida per representants de la societat civil. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, han tingut protagonisme, i han sigut recolzats per dirigents sobiranistes.