presentació de '¡Viva Tabarnia!'

Boadella diu que el catalanisme és "essencialment xenofòbia" i qualifica TV3 de "colpista"

"La falta de decisió de Rajoy l'estem pagant molt cara", diu l'autoproclamat president de Tabàrnia

Boadella diu que el catalanisme és "essencialment xenofòbia" i qualifica TV3 de "colpista"

Javier Lizon (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

L'autoproclamat president de la plataforma Tabàrnia, Albert Boadella, ha dit aquest dimecres que el catalanisme és "essencialment xenofòbia", encara que després hi ha el "folklore" per encobrir-lo una mica. També ha culpat Rajoy de "no intervenir en coses que, en el fons, eren qüestions d'Estat" o de no tenir preparada una "contraprogramació" des de la televisió pública a TV3, que ha qualificat de televisió "colpista".

Boadella també ha considerat que la "falta de decisió" del Govern del PP, "i en concret de Mariano Rajoy", en el tema català "l'estem pagant molt cara". En un acte informatiu per presentar el llibre ¡Viva Tabarnia!,¡Viva Tabarnia! en què reflexiona sobre la situació actual de Catalunya, Boadella ha retret a Rajoy que permetés el conat de referèndum i que no intervingués en l'"adoctrinament" que, segons ell, es practica a les escoles catalanes.

I sobre el que encara ha d'arribar, el president de Tabàrnia ha advertit que Catalunya pot ser una "bretxa mortífera" per al conjunt d'Europa. En aquest sentit, el dramaturg s'ha referit a països europeus que poden estar interessats a "avivar" la situació catalana i a "desmuntar" part de la Unió Europea, que té les seves "imperfeccions" però, sens dubte, és "el nostre millor futur".

"Oxigen" de Tabàrnia

Notícies relacionades

Segons Boadella, aquesta xenofòbia significa una "mirada de superioritat davant la resta dels espanyols i una sensació desagradable de viure amb ells".

I davant d'això, ha assenyalat que Tabàrnia suposa "oxigen", una mirada satírica als independentistes i un missatge: "Si juguem al dret a decidir, decidim tots".