Boadella porta el xou de Tabàrnia a casa de Puigdemont, a Waterloo

"Carlitos, a Madrid t'està esperant el senyor Pablo Llarena", li etziba el còmic

Boadella ha deixat alguns missatges davant la no compareixença de l’expresident de Catalunya. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La plataforma satírica de Tabàrnia, liderada pel còmic i dramaturg Albert Boadella, ha fet aquest dijous una actuació davant de la casa de Waterloo on resideix l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Disfressat de metge "especialista en paranoies regionals" i acompanyat entre altres pel ministre d'Esports de Tabàrnia, el periodista Tomás Guash, Boadella ha recorregut a l'humor irreverent per exigir a Puigdemont que s'entregui a les autoritats espanyoles, que li atribueixen delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

"Carlitos, a Madrid t'està esperant el senyor Pablo Llarena", cridava el còmic, amb el megàfon a la mà, en al·lusió al magistrat del Tribunal Suprem, davant la vil·la on habitualment resideix Puigdemont, que ara és a Finlàndia convidat per un diputat nacionalista finès per Lapònia.

Davant un petit dispositiu policial que no ha interromput l'actuació a la via pública de Boadella i de la dotzena d'activistes que l'han acompanyat a la "cimera al més baix nivell", el dramaturg ha reconegut que no creu possible fer rectificar Puigdemont, a qui ha qualificat de "fresc" i "aprofitat" que "s'ha buscat la vida".

En declaracions a la premsa, Boadella, president de Tabàrnia, s'ha referit també a la possible investidura de Jordi Turull (Junts per Catalunya) com a president de la Generalitat, situació que, ha dit, denunciarà per "competència deslleial" amb al gremi de pallassos, com el mateix Boadella s'autodefineix.

La Volta Ciclista de Tabàrnia

Notícies relacionades

Per la seva banda, i en el seu paper de responsable d'Esports d'aquesta regió fictícia, Tomás Guash ha avançat que la plataforma contempla organitzar la Volta Ciclista de Tabàrnia, que passaria per Waterloo.

L'actuació, que s'ha desenvolupat sense incidents, ha comptat també amb un petit autobús taronja que ha exercit d'"ambaixada mòbil" de Tabàrnia. L'acte ha acabat amb els activistes posant davant  la vil·la de Puigdemont a Waterloo, una acomodada zona residencial a 20 quilòmetres de Brussel·les, i desplegant una pancarta en què es podia llegir: "No a una Catalunya sense Espanya".