DES DE BERLÍN

Puigdemont reclama a l'Estat que permeti investir Jordi Sànchez

L'expresident descarta renunciar al seu escó i reclama a Rajoy un "canvi d'actitud"

Fixarà la seva residència a Berlín fins que la justícia alemanya decideixi sobre la seva extradició

zentauroepp42819243 epa5119  berlin  alemania   07 04 2018   el expresidente cat180407125332

zentauroepp42819243 epa5119 berlin alemania 07 04 2018 el expresidente cat180407125332 / Clemens Bilan

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

24 hores després d'abandonar la presó de Neumünster, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reclamat aquest dissabte a l'Estat que deixi d'"interferir" en el Parlament i respecti els "drets" que, segons ell, té "intactes" l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, per ser candidat a president de la Generalitat.

En una molt concorreguda roda de premsa a Berlín, el líder de JxCat reafirma així la proposta de candidatura de Sànchez per a la presidència de la Generalitat, malgrat estar empresonat a Soto del Real (Madrid), després que el Comitè de Drets Humans de l'ONU acceptés a tràmit la demanda que va presentar l'exlíder de l'ANC. "Els convido a canviar d'estratègia i a fer el primer pas perquè aquest conflicte que és polític pugui tenir una resolució política", ha manifestat dirigint-se al Govern de Mariano Rajoy.

Després d'assenyalar que són representants de la majoria parlamentària per decisió dels electors, ha criticat que les "interferències de l'Estat" impedissin la investidura de Jordi Turull i ha demanat que es deixi al Parlament elegir "sense restriccions" a un dels seus membres com a president de la Generalitat. "És el que diu la llei i és, a més, el que ens han encarregat els ciutadans" ha recalcat.

RESIDÈNCIA A BERLÍN

Notícies relacionades

Pel que fa a la seva situació judicial, Puigdemont ha explicat que fixarà la seva residència a Berlín fins que pugui tornar a Brussel·les, si acaba com ell desitja el procés d'extradició a Espanya. "Jo continuo estant a l'exili", ha manifestat per assenyalar que, si al final del procés que se segueix a l'Audiència Territorial de Schleswig-holstein se li permet viatjar lliurement, la seva idea és tornar a Brussel·les.

Així mateix, l'exmandatari català ha plantejat novament la necessitat que s'obri una mediació internacional per solucionar un conflicte català que, ha recalcat, "és polític i no judicial".