ESCÀNDOL AL PP DE MADRID

Pedro Sánchez avisa Cifuentes: o explicacions o moció de censura

El líder del PSOE adverteix la presidenta madrilenya que actuarà "amb contundència" si no aclareix la polèmica del seu màster

La dirigent popular haurà de comparèixer dimecres davant l'Assemblea per explicar les presumptes irregularitats

undefined42750950 madrid  02 04 18  politica  pedro sanchez durante la rueda d180402134659

undefined42750950 madrid 02 04 18 politica pedro sanchez durante la rueda d180402134659 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El PSOE està disposat a plantejar una moció de censura si la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes,  no respon a les presumptes irregularitats sobre el seu màster màsteren la compareixença prevista davant l'Assemblea, dimecres que ve. El secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, ha exigit a la dirigent popular que aclareixi de forma "contundent" la polèmica i ha advertit que, si no ho fa o si les seves explicacions són inversemblants, el seu partit prendrà decisions "també contundents".  

Sánchez ha llançat aquest "avís" a la presidenta sense concretar els termes en què es plasmaria la moció perquè, addueix, prefereix no "avançar escenaris" fins que Cifuentes comparegui en seu parlamentària i pugui ser preguntada per l'oposició, que li reclama explicacions des que va esclatar la polèmica, fa dues setmanes. "Estem avisant que Cifuentes té obligació de donar explicacions, si no ho fa actuarem en conseqüència", ha assenyalat el cap dels socialistes.

Notícies relacionades

Fonts del PSOE admeten que observen poc marge de maniobra en Cifuentes i suggereixen que, o bé dimiteix, o bé es veurà abocada a una moció de censura que, subratllen, deixa en un lloc incòmode Ciutadans, amb qui la presidenta va pactar la seva investidura i a qui recorre per obtenir majories. "No mirarem ni a esquerra ni a dreta, actuarem en conseqüència", ha advertit Sánchez. 

Sense el suport del partit d'Albert Rivera la moció no podria prosperar, ja que PSOE i Podem no tenen força suficient, fet que situa la pressió sobre els taronges. Si Cifuentes no aconsegueix desmuntar les presumptes irregularitats però tampoc dimiteix, el futur de l'Assemblea de Madrid queda, en bona mesura, en mans de Cs.  En un context tan complex, a ningú se li escapa que per a socialistes, ciutadans i podemistes el millor escenari seria aconseguir que Cifuentes dimiteixi i que sigui substituïda per un dirigent de perfil baix que no remunti l'erosió de l'escàndol i asfixiï la campanya del PP per a les autonòmiques i municipals del 2019.