UNIVERSITAT REY JUAN CARLES

Cristina Cifuentes es va matricular en el seu màster fora de termini i amb el primer trimestre ja acabat

La data d'emissió de la matrícula va ser el 21 de desembre del 2011 i es va pagar una setmana després

Cifuentes es va matricular del seu màster tres mesos fora de termini. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, es va matricular en el seu polèmic màster amb el curs ja en marxa i fora del termini legal marcat per la Universitat Rey Juan Carlos. Concretament, aquest centre va permetre que l'emissió del pagament de la seva matrícula es realitzés el 21 de desembre del 2011, i que es fes el pagament dels 1.586,39 euros set dies després.

Segons la documentació recollida per eldiario.es, això incompleix els terminis legals d'aquest màster en Dret Autonòmic, ja que el primer trimestre de les classes ja s'havia acabat.

Concretament, les classes van començar el dijous 22 de setembre, segons fonts universitàries i altres alumnes. Aquest màster era presencial (entre 12 i 15 hores setmanals, segons aquest mitjà) i amb un intens horari de dijous a la tarda, divendres a la tarda i dissabte al matí.  

Fora de calendari

Els terminis de matrícula per al curs 2011-2012 encara figuren a internet (del 3 de maig al 30 de juny), fet que provaria que Cifuentes no s'hi va atenir. A més, hi havia un segon termini extraordinari, en cas de quedar places disponibles: del 7 al 18 de setembre del 2011.

Notícies relacionades

Un cop inscrits, els alumnes havien de passar unes proves de selecció fixades pel director de la formació, que en la segona convocatòria acabava el 25 de setembre.

Així doncs, Cifuentes no va complir ni el termini ordinari ni tampoc l'extraordinari, i aquesta universitat pública va permetre que presentés la seva matrícula diversos mesos després.