El PP culpa els "quadros intermedis" dels Mossos de no frenar els CDR

Maroto compara els Comitès de Defensa de la República amb la 'kale borroka' per protagonitzar actes de "semiviolència i altercats"

dcaminal32455377 madrid  18 01 2016  jos  javier maroto  vicesecret160513145723

dcaminal32455377 madrid 18 01 2016 jos javier maroto vicesecret160513145723

2
Es llegeix en minuts

El vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha assegurat aquest dilluns que els Comitès de Defensa de la República (CDR)CDR li "recorden" la kale borroka, i ha responsabilitzat els Mossos, concretament els "quadros intermedis", de no impedir els "altercats" que aquests grups estan portant a terme a Catalunya.

"Em recorda el pitjor que vam viure en la política basca", ha lamentat en una entrevista a RNE, en què ha afirmat que els catalans "no es mereixen" que hi hagi "grups torpedinant autopistes o fent altercats".

Segons Maroto, aquests "grupuscles" que protagonitzen "semiviolència i altercats" són "l'herència que deixa el procés", que li recorda "desgraciadamentel pitjor" que s'ha viscut al País Basc. "Sonen una mica a la kale borroka", ha emfatitzat.

Preguntat sobre el paper dels Mossos en les protestes dels CDR d'aquest diumenge en les barreres dels peatges a l'AP-7, el dirigent del PP ha assenyalat que si la seva missió és "impedir aquestes coses", i malgrat tot s'estan produint i "no hi ha conseqüències", és que "algú no està fent la seva feina".

Responsabilitat dels quadros intermedis

Això sí, Maroto ha matisat que la responsabilitat no és de la cúpula dels Mossos, que va ser rellevada arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, sinó dels "quadros intermedis" que no es van veure afectats pels canvis.

"Als Mossos es va prendre la decisió de canviar el cap màxim i el senyor Trapero va ser destituït immediatament, però no es va continuar en la cadena de canvis en els comandaments dels Mossos perquè es considerava que era una decisió temporal, de molt poca durada", ha explicat.

"L'article 155 s'aplica des de fa gairebé cinc mesos i a vegades veiem situacions així, però les decisions de prendre una posició o no en, per exemple, un altercat en una autopista moltes vegades és de quadros intermedis i segueixen estant-hi els mateixos", ha aprofundit.

Per tot això, Maroto ha reclamat que es formi "com més aviat millor" un Govern que prengui les mesures necessàries perquè "es compleixi la llei" i que "la faci respectar a tothom". "També a aquests comitès defensors de no es quina república", ha afegit.

Manifestació a favor de Carles Puigdemont

Notícies relacionades

Així mateix, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP ha aprofitat per criticar la manifestació que va tenir lloc a Alemanya aquest diumenge a favor de l'excarceració de l'expresident català Carles Puigdemont, en què "de les cinc persones que eren, dos o tres portaven banderes dels presos d'ETA curiosament barrejades amb estelades", segons Maroto.

"Tot això són les últimes alenades d'un procés que no ha aportat res de positiu, només molt de dolor i cansament. Estem farts d'aquest assumpte. La gent està cansada", ha emfatitzat.