TRÀNSIT AFECTAT PER LA SITUACIÓ POLÍTICA

Els CDR exhibeixen múscul en l'aperitiu de l'operació tornada

Els activistes aixequen les barreres en tres peatges de l'AP-7 i causen problemes a la N-240 i la C-13

Aquest diumenge han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona menys d'un terç dels 625.000 vehicles esperats

lainz42746498 imatge general de la marxa lenta de vehicles organitzada pel180401212552

lainz42746498 imatge general de la marxa lenta de vehicles organitzada pel180401212552

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van mostrar ahir múscul i van marcar la primera jornada de l’operació tornada a Catalunya, l’aperitiu del que avui pot ser probablement més complicat. En un dia en què els problemes més destacats pel que fa a circulació es van registrar a la A-2 (18 quilòmetres de circulació amb retencions a l’altura de Castellolí, en direcció a Barcelona), a la N-340 (20 quilòmetres a l’altura de Coma-ruga, també cap a Barcelona) i a l’AP-7 a l’altura de la localitat de Vilafranca del Penedès, els CDR van copar el protagonisme amb accions en tres peatges de l’AP-7 i marxes lentes que van dificultar el trànsit en altres vies.

Cap a les quatre de la tarda, un centenar d’activistes van aixecar les barreres del peatge de l’AP-7 a la Roca del Vallès. Van arribar vestits amb armilles reflectants i amb caputxes, van tapar les càmeres per impedir la identificació dels vehicles i després van convidar els conductors a passar sense pagar. La companyia concessionària Abertis va trucar als Mossos d’Esquadra. La policia autonòmica va enviar diverses patrulles de trànsit al lloc però els agents no van haver d’intervenir. Al cap d’una hora, més o menys, els activistes van aixecar la protesta i el peatge va tornar a funcionar amb total normalitat.

Accions similars es van registrar als peatges del Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant. A més a més, el CDR de Ponent va organitzar una processó de Setmana Santa per la C-13 al terme municipal de Térmens (Noguera). Van desfilar amb creus grogues i una urna en un altar demanant la llibertat dels presos polítics i recordant que han passat sis mesos des de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Van causar un quilòmetre de retencions en tots dos sentits i van obligar a desviar el trànsit per l’interior del poble.       Al túnel del Cadí

Notícies relacionades

Al mateix temps, a la N-240, entre la localitat de les Borges Blanques i Montblanc, el CDR local va organitzar una marxa lenta en què van participar una trentena de vehicles que van circular a una velocitat de 50 quilòmetres per hora. No hi va haver retencions destacables. La situació pot ser pitjor avui, quan tingui lloc el gruix de l’operació tornada a Catalunya. El CDR de la Cerdanya va desistir ahir a última hora de bloquejar la circulació pel túnel del Cadí, però amb l’afegitó de «demà ja ho veurem». Els membres del comitè es van donar per ben servits amb la incertesa que la mera amenaça de tall va causar entre els conductors i el que interpreten que va ser un retorn escalonat com a conseqüència de l’avís de bloqueig.

A les vuit del vespre d’ahir, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona 169.000 dels 625.000 vehicles esperats.