Llibertat provisional per a la tuitera denunciada per amenaces a Llarena i la seva dona

La dona va difondre on treballa la parella del jutge "perquè no puguin anar pel carrer a partir d'ara"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tuitera de Reus denunciada per la Fiscalia Superior de Catalunya per un missatge a Twitter sobre el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena s'ha acollit aquest dijous al seu dret a no declarar i, després de quedar en llibertat provisional, la causa s'enviarà ara als jutjats penals de Reus per a judici.

Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat número 3 de Reus ha rebut una dona detinguda per una causa d'amenaces, a l'haver publicat tuits sobre Llarena i la seva família. En concret, i sota el perfil de @csaune, aquesta persona va difondre un missatge en què donava el nom i el primer cognom de la dona del magistrat, explicava on treballa a Barcelona i el seu càrrec, on passa els caps de setmana "amb el fill de puta" de Llarena i animava a compartir aquesta informació, "perquè han de saber que no podran anar pel carrer a partir d'ara".

Descobrir la identitat

El fiscal superior de Catalunya va ordenar als Mossos d'Esquadra que investiguessin la identitat de la internauta, al considerar que podria haver comès un delicte d'amenaces o alternativament de coaccions, segons va informar la fiscalia.

La internauta té el seu compte de Twitter protegit, però a la seva biografia es defineix com "sediciosa i tumultuària". El fiscal superior de Catalunya ha assegurat aquest dijous que el contingut del missatge resulta "a primera vista" constitutiu d'un delicte d'amenaces o, alternativament, d'un de coaccions.

Notícies relacionades

Segons ell, desprèn la "intenció de provocar intranquil·litat d'ànim, inquietud i angoixa en les persones que s'hi designen o la d'impedir-los o dificultar-los la seva llibertat d'obrar".

A més d'investigar aquests fets, el fiscal també va ordenar als Mossos que "disposin les mesures necessàries dirigides a la protecció personal de les persones citades al missatge i de la seva família".