Ábalos: "Els CDR són el germen de la 'kale borroka"

El secretari d'organització del PSOE afirma que també es van muntar a Cuba, Veneçuela i Nicaragua

undefined42699593 madrid 28 03 2018 politica  el secretario de organizaci n de180328132329

undefined42699593 madrid 28 03 2018 politica el secretario de organizaci n de180328132329 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat que els Comitès de Defensa de la República (CDR) que s'han creat a Catalunya són el "germen de la kale borroka" i recorda que aquesta mena de comitès ja es van muntar en les revolucions de Cuba, Veneçuela i Nicaragua. Segons la seva opinió, se'ls ha de combatre amb l'Estat de dret, perquè no només agiten el carrer, també assenyalen persones, negocis o seus dels partits polítics.

En una entrevista concedida a Europa Press, el número tres del PSOE ha deixat clar que "el nom" d'aquestes organitzacions "ho diu tot". Segons la seva opinió, la seva funció és el "control de la població". Recorda en aquest sentit que ja es van utilitzar en les revolucions de països sud-americans.

Agitació al carrer

I ha afegit que el que caracteritza "un comando d'aquests" és que "vigila la quadra, qui entra, qui surt, qui parla", exposa, per afegir a continuació que són "elements d'informació, també d'agitació, són un mal germen".

De tota manera, considera que "el pitjor" és que el Parlament català, que "hauria de ser garantia per als drets de la gent" i "donar seguretat", també està immers "en l'agitació". Així s'ha referit a la decisió d'aquest dimecres de la Cambra legislativa catalana, que no ha volgut condemnar les actuacions violentes d'aquests grups, com proposava el PSC.

José Luis Ábalos sosté que és necessari "actuar" contra aquests grups, però "sense caràcter excepcional", sinó amb els "recursos i respostes de l'Estat de dret". Afegeix que l'Estat de dret està actuant, "encara que a algu li puguin molestar els ritmes".

Notícies relacionades

En aquest sentit, recorda que "amb l'Estat de dret es va derrotar ETA" i "sempre d'acord amb la llei". "Quan no ha sigut efectiu és quan no ha sigut així, quan s'ha burlat o s'han buscat dreceres, llavors es gira en contra".

Tot i així, precisa que "sense subestimar aquestes qüestions" tampoc cal posar-se en el pitjor escenari, en el sentit de pensar que això no és solament puntual i que continuarà. Per això, aposta per "la responsabilitat i la prudència, i tampoc frivolitzar".