RENÚNCIES A LES FILES REPUBLICANES

Marta Rovira deixa el Parlament per protegir-se de l'acció del Suprem

Carme Forcadell i Dolors Bassa deixen també l'escó

Esquerra crida a ampliar la base independentista

zentauroepp42032334 12 02 2018  rueda de prensa erc  foto ferran sendra180212125421

zentauroepp42032334 12 02 2018 rueda de prensa erc foto ferran sendra180212125421 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

Marta Rovira ha preferit no aparèixer al faristol del Parlament, la vigília de la seva visteta davant el Tribunal Suprem. Era la prèvia de l'entrega de l'acta que s'ha comunicat en un consell nacional d'ERC hores després. La secretària general d'Esquerra, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa s'aparten en un dia que ha sonat a fi de cicle.

En un dia en què el doble portaveu d'ERC, del partit i al Parlament, Sergi Sabrià, ha teixit un discurs atractiu, amb cites diverses, d'Unamuno a Kennedy, passant per Companys i amb dosis d'autocrítica de l'independentisme. Però, sobretot, el gran inspirador de la intervenció ha estat Oriol Junqueras.

Notícies relacionades

Sabrià ha dit en seu parlamentària el que els republicans diuen des de fa setmanes. "El procés ha revelat les nostres fortaleses i les nostres febleses. Si mantenim les primeres i millorem les segones, serem imparables", ha afirmat. ¿I quina és la gran feblesa? "L'independentisme necessita una majoria més sòlida, ingent, que serveixi per superar els grans poders de l'Estat que se'ns oposen", ha sentenciat.

"Llums llargues"

És per això, ha seguit el republicà, que "s'ha de fugir del regat curt i és més necessari que mai" -i atenció a la frase perquè és 100% de Junqueras- "posar les llums llargues". És a dir, no ser curtterministes, sinó pensar en mesos i anys per tal d'obtenir aquest suport majoritari. I per aconseguir-ho es requereixen grans consensos, molt en la línia del que va dir Joan Tardà en un article a EL PERIÓDICO.