LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

Willy Toledo no compareixerà davant el jutge per insultar Déu i la Verge i dona instruccions per a la seva captura

"Els saluda molt atentament: un home lliure; un ateu; un comunista; un terrorista", s'acomiada l'actor

trer

trer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'actor Willy Toledo no compareixerà el 18 d'abril davant el Jutjat d'Instrucció número 40 de Madrid, que ha obert diligències prèvies contra ell per insultar a Facebook Déu i la Verge Maria.

En un missatge del 5 de juliol, Toledo protestava contra la decisió d'obrir judici oral contra tres dones acusades per "la processó del cony insubmís" a Sevilla, i acabava la seva diatriba amb insults: "Jo em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i la virginitat de la Verge Maria. Aquest país és una vergonya insuportable. El fàstic em supera. Aneu a la merda. Visca el cony insubmís", va dir l'actor al seu perfil de Facebook. Aquesta expressió ha fet que la justícia citi aquest habitual de les polèmiques a les xarxes socials, però Toledo ja ha avisat que no anirà a la cita de la plaça de Castilla "per respondre del meu ateisme i el meu afany a fer 'escarni' de la seva santedat i virginitat".

Notícies relacionades

"Des d'aquí, comunico als sicaris del règim borbònic franquista espanyol que no tinc la més mínima intenció de perdre un sol segon de la meva vida a presentar-me davant les seves il·lustríssimes", afirma, abans de donar instruccions precises per a la seva captura si, al no comparèixer, decideixen "cursar una ordre de recerca i captura".

Toledo acaba fent una petició, que els policies que el capturin no ho facin "a hores intempestives" com en una ocasió anterior. "No són hores d'anar a molestar una casa decent, ni és qüestió de presentar-me a la comissaria de la Brigada Política Social amb la lleganya a l'ull: jo soc un paio elegant", diu, per finalitzar saludant "atentament" i firmant com "un home lliure; un ateu; un comunista, un terrorista".