PRESENTACIÓ DELS CANDIDATS MUNICIPALS ANDALUSOS

Rajoy: "Si seguim governant, les pensions pujaran segur"

El PP compromet la pujada de la prestació al manteniment de la seva política econòmica

Demana al PSOE que "abandoni l'extremisme" i recolzi la continuïtat de la presó permanent revisable

undefined42506913 madrid 14 03 2018 pleno del congreso de los diputados  tema 180314131854

undefined42506913 madrid 14 03 2018 pleno del congreso de los diputados tema 180314131854 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Amb milers de jubilats manifestant-se als carrers en defensa de les seves pensions, el president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dissabte que mentre el PP continuï governant i s'apliqui el seu programa econòmic "les pensions pujaran segur". "Fer marxa enrere no és una cosa que es pugui permetre aquest país", ha insistit. "Pujaran el que puguem", ha afegit, subratllant que li agradaria augmentar més aquestes ajudes. "Farem un gran esforç, però no poden pujar el que no puguem", ha matisat.

Rajoy ha intervingut en un acte a Marbella (Màlaga) per presentar els candidats a les alcaldies de les grans ciutats andaluses, donant així el tret de sortida per a les eleccions municipals de l'any que ve. L'objectiu, ha plantejat, és recuperar els "ajuntaments del canvi", als quals ha titllat de "sectarisme en estat pur" per tenir una agenda "irrellevant" a l'hora d'atendre les necessitats dels ciutadans i "insignificant" en l'àmbit polític. "L'únic canvi és que es canvia en un despatx l'alcalde que ha guanyat les eleccions", va ironitzar, lamentant els "equips de desgovern sempre segrestats pels més radicals". 

Allà l'esperaven un grup de jubilats i pensionistes que no han dubtat a escridassar tots els assistents a l'acte al crit de "xoriços". Dins del palau de congressos, el líder del PP no ha pogut obviar el debat i ha tingut unes paraules per als pensionistes, "que han tirat el país endavant", ha dit, "amb el seu esforç i treball; persones que no han de ser utilitzades per ningú en cap debat".

"Les pensions no es garanteixen amb discursos, ni amb promeses que no es puguin complir, o amb enganys", va apuntar. "Mentir és gratis, això està a l'ordre del dia al Congrés", va dir en al·lusió a altres forces polítiques que reclamen una pujada de pensions però sense especificar d'on vindran els fons.  Així, va reprendre la tesi de la crisi econòmica heretada del PSOE, amb què tres milions de persones van perdre el seu lloc de treball i van deixar de cotitzar. "Això amb el PP no passarà, perquè mantindrà les polítiques econòmiques que ens permetrà mantenir i millorar serveis públics", intentant enviar un missatge de calma als que els acusen d'acabar amb aquestes ajudes. "Estigueu tranquils, que seguirem fent les coses bé i disfrutant de sistema pensions", va apuntar.

"Extremisme" del PSOE

Notícies relacionades

El president del Govern es va referir en la seva intervenció també a la derogació de la presó permanent revisable, el debat de la qual al congrés ha coincidit amb la notícia de l'assassinat del petit Gabriel Cruz a AlmeriaGabriel CruzAlmeria. Rajoy ha anunciat que seguiran "donant batalla" per mantenir aquesta fórmula al Codi Penal durant el procés de tramitació, instant el PSOE a revisar el seu suport a la derogació i "no s'instal·li en l'extremisme, perquè no condueix a res positiu".

"No és comprensible la seva posició, perquè molts socialistes a Europa l'han recolzat", va insistir, mostrant la seva esperança que el PSOE "rectifiqui i canviï de criteri i opinió com Ciutadans", perquè segons el seu parer, "seria un pas enrere que els espanyols no es mereixen".