PODER JUDICIAL

Santi Vidal després de la decisió del CGPJ: "Recorreré, però no n'espero res"

L'exjutge i exsenador no podrà reingressar a la carrera judicial per deslleialtat a la Constitució Espanyola

Santi Vidal, candidat al senat d’ERC

Santi Vidal, candidat al senat d’ERC / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

L'exjutge i exsenador d'ERC Santi Vidal ha explicat aquest divendres que recorrerà la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de denegar-li el reingrés a la carrera judicial per "falta de lleialtat" a la Constitució espanyola.

"Ens priven dels drets, de les llibertats o de la feina. Recorreré, però no n'espero res", ha manifestat en unes declaracions a TV-3 en què ha defensat que la seva ideologia independentista no hauria de ser un impediment per tornar a la seva feina. Vidal va ser exclòs temporalment de la carrera judicial per haver participat en els treballs d'elaboració d'una constitució catalana i, estant ja apartat, es va presentar com a candidat al Senat per ERC.

Quan era senador, es van publicar unes polèmiques declaracions seves en un acte en què revelava que la Generalitat tenia dades fiscals dels catalans de manera il·legal: després se'n va desdir, però va deixar l'acta al Senat i és investigat pel jutjat 13 de Barcelona. Vidal ha explicat que creia que podria tornar a exercir de jutge, encara que no fos en les mateixes condicions de quan va ser suspès: "Confiava que com a màxim em dirien que no em volen de jutge a Catalunya i m'enviarien a Galícia o Extremadura".

Podria exercir amb "imparcialitat"

Vidal lamenta no poder tornar a la carrera judicial i assegura que podria tornar a "fer perfectament" la seva feina amb total imparcialitat i sense que la seva ideologia independentista influís en els veredictes.

Recorda que abans de ser suspès era magistrat de sala d'una audiència penal, i això significa que els temes que jutjava eren assassinats, homicidis i violacions, i, a més, no ho feia sol, sinó que formava part d'un tribunal col·legiat amb dos magistrats més.

"La meva feina de jutjar la faig amb dos col·legues més. No puc fer el que em dona la gana. Hem de consensuar el veredicte. La podria fer perfectament. Jutgem assassinats, homicidis, agressions sexuals... ¿Què té a veure això amb la ideologia d'una persona?", ha resumit.

Querella de Vox

Notícies relacionades

Sobre la investigació que s'està portant contra ell, ha recordat que és a instàncies d'una querella interposada per Vox, "un partit neofranquista", i ha explicat que busca aclarir si va tenir un paper clau en l'elaboració de les conegudes com a lleis de desconnexió.

Ha explicat que tant ell com Carles Viver i Pi-Sunyer van fer alguna aportació a les lleis com a "juristes d'un cert prestigi", però ha assegurat que en cap cas van ser els impulsors i tota la seva participació va ser estrictament legal.