INTERVENCIÓ POLÈMICA

Karl Jacobi, l'empresari alemany que va demanar presó per a Torrent i els polítics independentistes

Establert a Espanya des del 1984, dirigeix una xarxa de 150 agències de comunicació amb seu a Alella

jacko

jacko

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Per les seves mentides han conegut els 2,2 milions de vots que tenen (...) Per les seves mentides i perquè el que estan fent va contra la llei, voto perquè tots vostès vagin a la presó". Amb aquesta frase, Karl Jacobi es va convertir en el protagonista de l'acte de Roger Torrent i empresaris alemanys al Círculo Ecuestre. "En publicitat hi ha dues coses que no es poden fer, avorrir i mentir", va assenyalar durant la seva dura intervenció contra el president del Parlament, que no va deixar a ningú indiferent.

Notícies relacionades

Després d'estudiar Sociologia, Màrqueting i Psicologia a Colònia, aquest empresari alemany va arribar el 1984 a Espanya, i cinc anys més tard va fundar Jacobi & Partner Ltd, després de ser el director general de diverses empreses alemanyes. Aquest grup empresarial, amb seu a Alella, inclou tres empreses independents especialitzades en diferents àrees del màrqueting i la comunicació: Jacobi Relation Marketing, Jacobinteractive i ComVort/Jacobi & Partner Integrated Communications. Aquesta última és, segons el seu web, "la xarxa més gran d'agències de comunicació independents al món", amb 150 agències adherides.

Vídeo de la jornada al Círculo Ecuestre en què empresaris han apostat perquè Roger Torrent i tots vagin a la presó. / ACN

Albert Peters, president del Cercle de Directius de Parla Alemanya (que organitzava l'acte), ha lamentat a Onda Cero el to "incòmode" de Jacobi (que va advocar per la presó per als independentistes), però ha defensat que el seu grup sempre "ha parlat amb claredat" i ha apostat per donar la seva opinió "amb valentia i respecte". Després de la trobada ja va assenyalar que Jacobi no representava l'entitat, "no aprovem aquesta frase perquè busquem el diàleg".