LA LEGISLATURA CATALANA

La CUP avisa Pascal: a "la paperera de la història" encara queda lloc

Els anticapitalistes insisteixen que no investiran cap candidat autonomista

"Podríem valorar qualsevol nom per poder fer un programa d'acció republicana", assegura Riera

zentauroepp42388800 graf4557 barcelona  catalu a  4 3 2018   la coordinadora gen180305142507

zentauroepp42388800 graf4557 barcelona catalu a 4 3 2018 la coordinadora gen180305142507 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El diputat de la CUP Carles Riera ha carregat aquest dilluns amb força contra Marta Pascal, que va preguntar als cupaires "a qui més volen enviar a la paperera de la història". "Encara no hem acabat de llençar elements polítics a la paperera de la història. Ja ens diran què fan intentant rescatar l'autonomia de la paperera de la història", ha replicat Riera.

Segons ell, les paraules de Pascal considerant que els cupaires estan "bloquejant" la investidura "no van en el bon sentit i no ajuden", i ha recalcat que en el referèndum de l'1 d'octubre, la declaració d'independència del 27 d'octubre i les eleccions del 21-D,  l'"autonomisme" ja va quedar superat.

Per aquests motius, els anticapitalistes han anunciat que no investiran cap candidat autonomista. Així l'hi ha traslladat Riera a Roger Torrent en l'inici de la ronda de contactes del president del Parlament de cara a buscar candidat per a la investidura.

"La CUP no ha vetat cap candidat, no ha vetat Jordi Sànchez. No parlem de cap nom perquè no estem en aquesta fase. Estem en la fase de parlar de programa polític. I en això hi ha un profund desacord entre JxCat i ERC per un costat i la CUP per un altre", ha comentat Riera després de la reunió. "Podríem valorar qualsevol nom per poder fer un programa d'acció republicana; qualsevol que sigui per portar un programa autonòmic tindrà la nostra abstenció", ha advertit.

Altres opcions

Notícies relacionades

Després de recordar que estaven disposats a investir Carles Puigdemont, ha explicat que amb la seva abstenció s'obrien possibilitats en segona volta. "Hi ha una opció que la CUP no desitja ni valida. Que Puigdemont i Toni Comín renunciessin al seu escó, que seria una deslleialtat. L'opció viable seria que deleguessin el seu vot. Si JxCat, ERC i la mesa no estan disposats a assumir aquest petit acte de desobediència, ¿com serem capaços d'altres desobediències?".

El diàleg amb JxCat i ERC està interromput, ha reconegut, després d'una reunió de només 16 minuts amb Torrent. I els cupaires només el reprendran si s'avança cap a la república. En aquest punt, ha volgut llançar-los un avís als altres dos partits independentistes. "A veure si algú d'ERC i JxCat s'atreveix a posar-se davant els dos milions de persones que van votar l'1-O, després que hi hagués més de 1.000 ferits, i dir que això era simbòlic i ara toca peix al cove i autonomia", ha comentat en referència a les declaracions d'alguns líders independentistes davant el jutge en què assenyalaven que la DUI només va ser simbòlica.