VÍDEO VIRAL

Aquest és el vídeo sobre el procés premiat als Estats Units

L'espot insisteix que a Espanya regeix la Constitució i acusa els independentistes de "situar-se fora de la llei"

¿Què està passant a Catalunya? Una explicació per als nord-americans. / The Hispanic Council

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vídeo informatiu elaborat per The Hispanic Council i que aborda l'actual crisi política que viu Catalunyacrisi políticaCatalunya ha guanyat el premi al "millor espot europeu de l'any". L'audiovisual va ser finalista en la categoria internacional a la gala Reed Awards, organitzada per la revista nord-americana Campaigns & Elections.

Titulat "What is happening in Catalonia? (¿Què està passant a Catalunya?) i emès per primera vegada el 13 d'octubre, l'han visualitzat més d'un milió de persones a través de les xarxes socials i la televisió, i en poques hores es va convertir en un fenomen viral. La missió de l'organització responsable de l'espot és promoure les relacions entre la comunitat hispana dels Estats Units i Espanya per rebatre algunes de les tesis sobiranistes.

"Durant les últimes setmanes, molts amics de tot el món ens pregunten sobre Catalunya. Hem fet aquest vídeo per explicar la situació", comença la campanya, abans de fer un repàs a la història d'Espanya en què es recalca que Catalunya mai va ser un país independent. Així mateix, el vídeo recorda que Espanya és un país democràtic "amb plens drets i llibertats" i que es regeix per una Constitució, que compta amb mecanismes per esmenar-la, però que per fer-ho és necessari el suport del poble espanyol, no només dels catalans.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, argumenta que "el Govern de Catalunya es va situar al marge de la llei" al promoure un referèndum sobre la independència, cosa que va obligar l'Estat a actuar "per defensar el seu Estat de dret i la seva Constitució, tal com faria qualsevol altra democràcia".

En un comunicat, el president de The Hispanic Council, Daniel Ureña, s'ha mostrat satisfet i ha dit que "pretenia explicar a l'opinió pública internacional la complexa situació de Catalunya de manera àgil, senzilla i divulgativa".