Rivera: "Estic molt tranquil pels comptes del meu partit, més que el senyor M. Rajoy"

El líder de Ciutadans torna a amenaçar amb els pressupostos si el PP no compleix el pacte d'investidura

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504

zentauroepp36060043 rajoy rivera180101175504 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest divendres que està "molt tranquil" amb els comptes del seu partit i "segurament més tranquil que el senyor M. Rajoy, que és el que apareix en els papers de Bárcenas".

Així s'ha pronunciat Rivera, en declaracions a Canal Sur Televisión (CSTV)  arran del tens debat que es va viure aquest dijous al Senat entre PP i Cs sobre els comptes d'aquesta última formació.

En la seva opinió, resulta "surrealista" l'actitud del PP, quan és un partit que té "900 imputats per corrupció política", i que pretengui atacar una formació com Cs, "que no té ni un sol imputat en onze anys per corrupció política, que té superàvit en els comptes i que no deu ni un duro a un sol banc".

"Nerviosos per les enquestes"

Ha criticat que el partit amb "més corrupció a Espanya, es posi nerviós per les enquestes i comenci a muntar un xiringuito al Senat contra Ciutadans". Sens dubte, segons Rivera, el PP ha "perdut els papers".

Així mateix, ha aprofitat per demanar al Govern que, en comptes d'atacar Cs, els policies nacionals i guàrdies civils per reclamar l'equiparació salarial amb policia autonòmica, els ciutadans que han deixat de votar el PP o els jutges i els periodistes, se centri a governar.

Ha recordat que Cs va votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy com a president perquè el PP compleixi 150 exigències i reformes. Ha indicat que si Rajoy no compleix la seva paraula, Cs no recolzarà els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que es posin sobre la taula.

Data ja per al ple al Parlament

Per Rivera, si el PP rectifica i assumeix amb humilitat autocrítica que ha d'arribar a acords, Cs estarà disposat a parlar perquè es compleixin els acords. "Això de les majories absolutes s'ha acabat i ara s'ha de negociar i respectar els acords firmats, que és el que està fent Cs i per això els espanyols ens situen a dalt de tot de les enquestes", ha assenyalat Rivera.

Notícies relacionades

D'altra banda, Albert Rivera ha confiat que aquest divendres es posi data al ple per debatre sobre la situació i l'"itinerari" a seguir a Catalunya que ha sol·licitat Ciutadans al Parlament català i ha advertit que si no s'hi posa data, aniran al Tribunal Constitucional, perquè no es pot permetre que es "trepitgi" el dret del partit majoritari.

Ha insistit que la convocatòria d'aquest ple té tot el sentit i que espera que el president del Parlament català, Roger Torrent, compleixi el reglament.