ENTREVISTA

Anna Gabriel: "Se'ns aplica un delicte penal d'enemic"

L'exdiputada de la CUP acusa l'Estat espanyol de "treballar" per convertir en culpables els independentistes

Llarena ordena només l’ordre de detenció nacional d’Anna Gabriel, però no la internacional. Gabriel en una imatge d’arxiu / JULIO CARBÓ / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Minuts després que el jutge Pablo Llarena hagi ordenat la seva detenció si trepitja territori espanyolAnna Gabriel ha concedit una entrevista a TV-3 en què ha denunciat l'"excepcionalitat" del procés judicial contra l'independentisme. "Se'ns aplica un delicte penal d'enemic", ha denunciat l'exdiputada de la CUP.

"Se'ns vol liquidar humiliar, fer un exemple de nosaltres", ha afegit Gabriel, que ha optat per seguir la mateixa estratègia de l'expresident Carles Puigdemont al marxar fora d'Espanya i evitar comparèixer davant el magistrat del Tribunal Suprem.

L'exparlamentària cupaire ha justificat la seva decisió en l'estratègia de "contribuir a denunciar la falta de drets bàsics" a nivell internacional, i ha tret importància al fet que l'independentisme no hagi aconseguit suports a l'estranger. A més, ha afegit que el fet que la seva companya de partit Mireia Boya sortís dilluns en llibertat després de declarar davant el jutge del Suprem no suposava una garantia que a ella li passaria el mateix. "S'està treballant per convertir-nos en culpables i perquè la presó sigui una cosa normal", ha destacat.

Asil polític

Notícies relacionades

"Volem posar un mirall a l'Estat espanyol i a la seva judicatura, volem posar en evidència que se'ns persegueix per una qüestió estrictament política. No hi ha hagut una rebel·lió armada i violenta i els delictes que se'ns volen atribuir no existeixen", ha insistit Gabriel.

L'exdiputada de la CUP ha condicionat els seus pròxims passos, tant a nivell judicial com personal, a les decisions que prengui el jutge Llarena. No obstant, ha reiterat que si es presenta una demanda d'extradició, no descarta sol·licitar asil polític a Suïssa.