OPERACIÓ PÚNICA

Cifuentes es querella contra Granados per injúries i calúmnies

Va assegurar que coneixia l'existència d'una caixa b amb què es va pagar el reforç de les campanyes d'Aguirre

Sense la intervenció dels serveis jurídics de la Comunitat de Madrid

GRAF566  MADRID  03 01 2018 - La presidenta de la Comunidad de Madrid  Cristina Cifuentes  realiza un balance sobre el empleo en la Comunidad de Madrid en el ano 2017  esta manana en la Real Casa de Correos  en Madrid  EFE  Emilio Naranjo

GRAF566 MADRID 03 01 2018 - La presidenta de la Comunidad de Madrid Cristina Cifuentes realiza un balance sobre el empleo en la Comunidad de Madrid en el ano 2017 esta manana en la Real Casa de Correos en Madrid EFE Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ja ha presentat la querella criminal que va anunciar contra Francisco Granados per delictes d'injúries, calúmnies i contra integritat moral, han confirmat avui a Efe fonts jurídiques.

Cifuentes va presentar dijous la querella contra Granados per les declaracions d'aquest dilluns passat davant el jutge instructor del cas Púnica, Manuel García Castellón, en què va assegurar que la presidenta madrilenya sabia l'existència d'una caixa b amb què es van pagar despeses de "reforç" de les campanyes d'Esperanza Aguirre el 2007 i 2011.

La querella de Cifuentes ha sigut interposada per un advocat particular i sense la intervenció dels serveis jurídics de la Comunitat de Madrid.

Es fonamenta en la vulneració dels articles 205, 206, 208, 209, 211 i 173.1 del codi penal i exigeix responsabilitats tant en l'àmbit civil com penal.

També caràcter personal

L'escrit assenyala que les declaracions de Granados no es basen en "el legítim exercici del dret de defensa", sinó que suposen "un espuri ús de la paraula per desqualificar i perjudicar el bon nom, honor i imatge de Cristina Cifuentes, plenament enquadrable en el terme jurídic de la injúria", segons les mateixes fonts.

La querella estima que les manifestacions de Granados responen també al tipus penal de la calúmnia al "pretendre" relacionar Cifuentes "amb actuacions delictives de finançament irregular i agreujar-la a l'haver-se portat a terme amb publicitat".

Notícies relacionades

En les seves declaracions, Granados va comentar que Cifuentes mantenia una estreta relació amb l'expresident madrileny Ignacio González.

Per això, la querella apunta a un possible delicte contra la integritat moral a l'entendre que hi ha hagut "un atac de caràcter personal, desconnectat de qualsevol interès processal, que suposa una ofensa directa i gratuïta contra la dignitat de Cristina Cifuentes".