EL PDECAT S'APARTA DE LA VIA PUIGDEMONT

Marta Pascal defensa que Catalunya "necessita un Govern estable dins de la legalitat"

"La prioritat absoluta és tenir govern", sosté la dirigent, que admet que "no és fàcil relligar tots els punts de vista"

pascal

pascal

1
Es llegeix en minuts

El PDECat s'ha sumat a ERC i, en una reunió de la plana major del partit, s'ha apartat de la via Puigdemont per a la investiduravia Puigdemont i "molt majoritàriament" ha reclamat que el pròxim Govern es formi com més aviat millor i actuï dins de la legalitat. La coordinadora general de la formació, Marta Pascal, ho ha deixat clar en una entrevista a La Vanguardia: "Catalunya necessita un govern estable dins de la legalitat vigent". Sobre un candidat alternatiu a Carles Puigdemont, Pascal afirma que "aquest escenari només el pot plantejar Puigdemont".

Pascal, que dilluns que ve declararà davant el jutge Llarena al Suprem en la causa oberta per rebel·lió i sedició, explica que JxCat ha de trobar "la fórmula més apropiada per correspondre al resultat de les urnes" però que la prioritat ha de ser "un Govern estable dins de la legalitat vigent per poder fer política". "El país no es pot permetre 155 dies de 155. La prioritat absoluta és tenir Govern", subratlla la dirigent independentista, que admet que "no és fàcil relligar tots els legítims punts de vista, però que el bé superior que s'ha de preservar és el país i les institucions". "Hem de trobar una manera que s'ajusti a la llei per desencallar la investidura". "Hem de veure com recuperem les institucions posant el país sempre al davant", ha insistit.

La solució, en el reglament

En les seves declaracions, Pascal evita pronunciar-se amb claredat sobre el paper de Carles Puigdemont, que insisteix a ser investit president fins i tot des de Brussel·les. La líder del PDECat afirma que el "lideratge de Puigdemont no pot estar en qüestió", però afegeix que "la solució ha de passar necessàriament pel que diu el reglament en cada moment". 

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat de presidir el Govern des de Brussel·les, Pascal afirma que tot i que "es poden fer moltes coses des de qualsevol lloc del món",  "queda clar que necessitem un govern que des del Palau de la Generalitat exerceixi el treball diari de recuperació de les institucions". 

Pascal insisteix a defensar el paper de Puigdemont: "Tenir un Govern que tiri polítiques endavant no ha d'excloure que Puigdemont pugui fer una tasca clara al servei del país".