Anar al contingut

El PDECat també s'aparta de l'estratègia de Puigdemont

El partit demana que el pròxim Govern actuï dins de la legalitat

Daniel G. Sastre

El PDECat també s'aparta de l'estratègia de Puigdemont

THIERRY ROGE

La presa de posició dels partits independentistes està deixant cada vegada amb menys suport Carles Puigdemont per tornar a convertir-se en president de la Generalitat. Si els últims dies ERC s'ha quadrat i ha avortat les pretensions de Junts per Catalunya d'intentar una investidura a distància tot i les advertències del Tribunal Constitucional en contra, ahir va ser el partit de l'expresident, el PDECat, el que es va unir «molt majoritàriament» a la demanda que el pròxim Govern es formi com més aviat millor i actuï dins dels límits de la legalitat.

La petició, expressada per nombrosos dirigents en una reunió de la plana major del partit, col·lisiona amb la voluntat de Puigdemont d'allargar el conflicte amb les institucions de l'Estat. En la trobada es va insistir que buscar una fórmula per poder reconèixer la «legitimitat» de l'expresident a Brussel·les no ha de ser incompatible amb posar en marxa com més aviat millor un Govern que «aixequi» com més aviat millor l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, segons va avançar Efe i van confirmar fonts del PDECat.

El partit, que té una representació important dins del grup parlamentari de Junts per Catalunya, va reivindicar a més el seu paper en la designació del pròxim president de la Generalitat. Les fonts consultades van explicar que el PDECat reivindica que el nom de l'eventual successor de Puigdemont hauria de concitar primer «consens intern» dins de l'àmbit postconvergent, i després proposar-lo a la resta de partits independentistes.