COMISSIÓ PARLAMENTÀRIA

Bárcenas acusa Camps d'estar al darrere del 'simpa' del congrés que va reelegir Rajoy

L'extresorer admet que el PP sabia que 'el Bigotes' dispararia els focs artificials en aquella reunió

zentauroepp42104003 valencia 15 2 2018 pol tica  b rcenas luis b rcenas comparec180215124700

zentauroepp42104003 valencia 15 2 2018 pol tica b rcenas luis b rcenas comparec180215124700 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Luis Bárcenas, extresorer nacional del PP, ha acusat aquest dijous Francisco Camps, expresident de la Generalitat valenciana i del PPCV, de ser el causant que durant gairebé una dècada no es pagués a Fira València pel lloguer de les seves instal·lacions per al congrés popular que va reelegir Mariano Rajoy com a líder el 2008, cosa que es va fer recentment per ordre judicial.

"Abans del congrés vaig assistir a un sopar amb el president Camps, que ha sigut l'única vegada que m'he reunit amb ell. També hi havia Ángel Acebes, secretari general nacional; Ricardo Costa, com a secretari general regional; la cap de gabinet de Camps, Ana Michavila; la cap de premsa del partit popular, Álvaro Lapuerta i Cristobal Páez (gerent nacional adjunt). Es va parlar de com es distribuirien les despeses i va quedar clar que el compromís de pagament de les instal·lacions de Fira l'assumia el PP valencià", ha subratllat durant la seva compareixença a la comissió d'investigació de Fira València que es porta a terme a les Corts valencianes.

Per això, ha dit, es van negar a pagar la factura quan la va reclamar Fira València. "Com que no havíem assumit el compromís, quan se'm va fer arribar la reclamació, vaig donar la instrucció de remetre el correu al partit a nivell regional", ha assenyalat.

Focs artificials

Bárcenas sí que ha admès que en aquest mateix sopar el PPCV va demanar fer-se càrrec dels focs artificials amb què es va tancar l'acte perquè els organitzés Orange Market, l'empresa d'Álvaro Pérez el Bigotes. "Aquesta part concreta es va plantejar que volien que la fes Orange Market", ha afirmat.

L'exsenador ha admès que sabien que Pérez havia treballat per a Francisco Correa, líder de la trama Gürtel. "Portava un bigoti curiós i se'l veia en els actes", ha apuntat. Però ha assegurat que pensava que ja no estaven junts, de manera que entenien que no hi havia contradicció amb l'ordre que va donar quatre anys abans en nom de la direcció nacional que ja encapçalava Rajoy de deixar de treballar amb les empreses de Correa.

"La informació que teníem era que Orange Market l'havia constituït el senyor Pérez perquè havia deixat de treballar amb el senyor Correa. No teníem coneixement que l'empresa era del senyor Correa", ha dit.

Una seu afí per reforçar Rajoy

Notícies relacionades

Bárcenas ha dit que fer el congrés a València "va ser una petició" del PPCV perquè normalment es fan a Madrid perquè és més barat, però ha deixat entreveure que hi potser hi va tenir influència el fet que majoritàriament la federació valenciana volgués Rajoy. "Crec que la decisió es pren en una conversa en el seu moment entre Camps i Acebes. Era un moment convuls i alguna influència hi devia tenir el joc dels recolzaments", ha admès.

José Muñoz, diputat del PSPV,  ha aprofitat la seva última pregunta per demanar-li que sigui "fort", tal com li va escriure Mariano Rajoy en un SMS, i confirmi la veracitat dels anomenatspapers de Bárcenas i, per tant, si el president del govern és "M. Rajoy" i va cobrar sobresous, però Bárcenas ha esquivat la pregunta al·legant que això encara s'ha de jutjar. "Fort o fortíssim però és evident que no contestaré perquè és un tema que està pendent de jutjar-se", ha conclòs.