ENTREVISTA A 'FAQS' (TV-3)

Comín diu que la confiança amb Puigdemont s'ha enfortit després dels missatges

L'exconseller de Salut lamenta des de Brussel·les la "mala praxi periodística" del canal de televisió que va gravar el seu mòbil

zentauroepp41225937 carles puigdemont i toni com n arriben al parc del cinquante180131161539 / Bernat Vilaro

zentauroepp41225937 carles puigdemont i toni com n arriben al parc del cinquante180131161539
whatsapp-image-2018-01-31-at-104935

/

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller de Salut i actual diputat d'ERC Antoni Comín ha indicat aquest dissabte que l'episodi dels missatges copiats del seu mòbil que li havia enviat l'expresident Carles Puigdemont no ha perjudicat el nivell de confiança entre tots dos, sinó que més aviat l'ha "enfortit".

En unes declaracions realitzades en el programa FAQS de TV-3FAQS, emès dissabte a la nit, Comín ha tornat a lamentar des de Brussel·les que el 31 de gener un canal de televisió gravés i emetés posteriorment un missatge privat que Puigdemont li havia enviat al seu mòbil, fet que ha qualificat de "mala praxi periodística".

Segons Comín, aquell dia ell estava substituint Puigdemont en un acte públic que se celebrava a Brussel·les i, en conseqüència, "havia d'estar pendent del mòbil", cosa que va propiciar que pogués ser gravat el missatge.

Per això ha volgut deixar clar que "en absolut es pot parlar que fos una conspiració" o el resultat de les tensions polítiques entre JxCat i ERC.

"Víctimes" de la "repressió" d'Espanya

L'exconseller de Salut, que no ha volgut renunciar a la seva acta de diputat, ha explicat que "la confiança s'ha enfortit" entre Puigdemont i ell mateix, perquè tots dos es consideren "víctimes" d'aquell episodi i de la "repressió" de l'Estat espanyol.

Sobre l'actual situació política catalana i les negociacions per desbloquejar la investidura del president de la Generalitat, Comín s'ha mostrat partidari de comptar amb "un govern legítim a l'exili i un altre d'efectiu a Catalunya".

Segons Comín, de la mateixa manera que "el govern a l'exili" no podrà fer segons quines qüestions des de Brussel·les, el sorgit de la investidura del Parlament "estarà assetjat pel Govern espanyol i pel Tribunal Constitucional, amb la qual cosa només podrà fer política autonòmica".

"Mantenir el mandat que es deriva del 21-D només ho pot fer el Govern a l'exili", ha opinat el diputat d'ERC i exconseller de Salut, que ha rebutjat la possibilitat que Puigdemont faci "un pas al costat" per no obstaculitzar la investidura.

Notícies relacionades

Comín s'ha desmarcat, així mateix, de l'opinió expressada dies enrere pel portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, segons la qual Puigdemont pot ser "sacrificat": "Tothom és necessari, Tothom és imprescindible".

En el transcurs del mateix programa de TV-3, el cunyat del líder d'ERC Oriol Junqueras, Francesc Riera, ha assegurat que avui dia Puigdemont no ha efectuat des de Brussel·les ni una sola trucada telefònica a la dona del seu exvicepresident Francesc Riera per interessar-se per la seva situació personal a la presó d'Estremera (Madrid), cosa que ha reconegut que l'ha "sorprès" bastant.