Puigdemont, a Comín: "Això s'ha acabat, ens han sacrificat"

L'expresident confessa al diputat d'ERC a través d'un missatge de mòbil que "el pla de la Moncloa" ha triomfat, segons difon Tele 5

Carles Puigdemont s’ha referit des de Twitter als seus missatges a Antoni Comín difosos per Telecinco / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Efe

 L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reconegut que el procés independentista "s'ha acabat" i que els seus correligionaris l'han "sacrificat" com a candidat després que el "pla de la Moncloa" hagi "triomfat", segons uns missatges de text que ha difós Tele 5.

La cadena televisiva ha afirmat avui que Puigdemont va enviar aquests missatges ahir al diputat d'ERC Toni Comín, un dels fugats a Bèlgica, poc després que s'ajornés el debat d'investidura al Parlament, i en els quals el candidat de JxCat admet que es tornen a viure "els últims dies de la Catalunya republicana".

Imatge del mòbil de Comín amb els missatges de Puigdemont. / TELE 5

"El pla de la Moncloa triomfa, només espero que sigui veritat i que gràcies a això puguin sortir tots de la presó perquè si no el ridícul històric, és històric", escriu l'expresident català.

Puigdemont confessa a Comín que té clar que "això s'ha acabat" i que els seus els han "sacrificat", almenys a ell, i recorda les paraules del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, avançant que potser s'hauria de "sacrificar" el candidat de JxCat.

"Suposo que tens clar que això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo) però jo ja estic sacrificat", insisteix.

Puigdemont confirma i Comín demanda Tele 5

El president cessat Carles Puigdemont ha sortit al pas de les informacions a través del seu compte de Twitter i ha declarat que és "humà" i que "hi ha moments en què també dubto". Puigdemont reconeix així la veracitat d'aquestes informacions, alhora que afirma que també és "el president i no m'acovardiré ni retrocediré, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país".

Notícies relacionades

Per la seva part, Toni Comín també ha respost via Twitter denunciant que els missatges estan trets de context, persegueixen "la divisió de l'independentisme" i ha remès al vídeo comunicat de Carles Puigdemont emès a través de les xarxes socials en què persistia en la seva candidatura a la investidura com a president de la Generalitat.

L'advocat de ComínGonzalo Boye, ha declarat que l'exconseller demandarà Tele 5 per difondre unes comunicacions privades, com ha afirmat a Rac-1. Boye ha dit que "són converses tretes de context i obtingudes de manera il·legal".