Cospedal: "Si es prolonga el 155, s'haurà de revisar TV-3"

La ministra de Defensa nega que el FLA hagi finançat el procés fins que ho determini un jutge

zentauroepp41760510 madrid  24 01 18  politica  maria dolores de cospedal  minis180124105050

zentauroepp41760510 madrid 24 01 18 politica maria dolores de cospedal minis180124105050

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat en una entrevista aOK Diarioque si es prolonga l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, s'haurà de "revisar" TV-3 perquè és un mitjà "propagandístic i manipulador". Cospedal també ha parlat del rol que van tenir els Mossos d'Esquadra l'1-O i opina que s'ha d'esperar que finalitzi el procediment judicial i la investigació a Josep Lluís Trapero.

La dirigent del PP ha explicat que en el moment que es deixi d'aplicar el 155, que succeirà quan Catalunya tingui un nou Govern, el mateix Parlament hauria de revisar TV-3: "La televisió pública catalana no pot ser un aparell de propaganda política d'uns determinats interessos partidistes. Això és una autèntica vergonya", ha incidit.

Mossos d'Esquadra i FLA

Notícies relacionades

En aquesta mateixa entrevista, Cospedal no s'ha mostrat partidària de "revisar" els Mossos d'Esquadra perquè prefereix esperar que s'acabi la investigació a l'exmajor dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i a la decisió del tribunal. Ha ratificat que aquelles organitzacions que han afavorit la celebració del referèndum o els òrgans independentistes ja s'han dissolt en la seva gran majoria: "Crec que són 28 o 29 els organismes i les institucions que s'han extingit perquè estaven exercint funcions que no els corresponien i que eren inconstitucionals". Assegura que en la revisió de l'article 155, si és necessari que aquest s'ampliï, "s'ha de tenir en compte tot".

La ministra de Defensa ha negat rotundament les afirmacions sobre la utilització de diners del FLA per a la celebració de l'1-O. "Fins que ho digui un jutge, des del meu punt de vista no està provat". Ha afegit que la línia de crèdit "no es paga directament a l'administració autonòmica. Es paga directament als proveïdors. Una altra cosa és veure després com aquests proveïdors han utilitzat els diners" i que per determinar-ho hi ha d'haver un procediment judicial.